Evenimentul Zilei > Social > Băsescu: „Unde-i crima lui Popoviciu?”
Băsescu: „Unde-i crima lui Popoviciu?”

Băsescu: „Unde-i crima lui Popoviciu?”

Preşedintele a lăudat investiţiile omului de afaceri, văzând o problemă doar cu privire la transferul terenului din nordul Capitalei.

Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti?”. Sub aceste coordonate a introdus preşedintele Traian Băsescu dezbaterea legată de presupusa eroare a opiniei publice în judecarea cazului „Popoviciu”. Prezent sâmbătă, la Buşteni, la discuţia pe tema descentralizării organizată de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, preşedintele i-a „urecheat” pe ziariştii care l-au întrebat despre implicarea familiei Băsescu în acest caz şi a catalogat abordarea publică din ultimele zile ca fiind „foarte greşită”. „Problema, dacă există, este în zona legalităţii transferului terenului”, a precizat Băsescu, mutând practic dezbaterea din zona afacerilor lui Popoviciu înspre sălile de judecată unde magistraţii analizează dosarul acestuia.

Preşedintele neagă orice implicare

Potrivit declaraţiilor de sâmbătă, Traian Băsescu l-ar fi cunoscut pe Puiu Popoviciu pe vremea când era primar al Bucureştiului, atunci când afaceristul i-ar fi prezentat programul de investiţie în partea de nord a Capitalei. „Unde-i crima lui Popoviciu că a făcut o investiţie de câteva miliarde în Bucureşti?”, a întrebat preşedintele audienţa prezentă, considerând că blamarea unei investiţii de asemenea dimensiuni „este o eroare”.

Preşedintele a devenit iritat în momentul în care reprezentanţii presei prezenţi l-au întrebat ce părere are despre faptul că numele de Băsescu este vehiculat în această afacere. „Aţi văzut vreo afacere în care să se vorbescă despre implicarea mea? Dacă mă întrebaţi ceva trebuie să fiţi cinstit. (…) Sau nu aveţi curajul să spuneţi că nişte ofiţeri de la «Doi ş’un sfert», într-o tentativă de trafic de influenţă, au folosit numele preşedintelui?”, a replicat Băsescu.

Presa, acuzată de lipsă de curaj

„Reglarea de conturi” cu presa prezentă la Buşteni a continuat şi după acest moment, preşedintele acuzând ziariştii de lipsă de curaj şi punând criticile mass-media la adresa oamenilor politici pe seama „vulnerabilităţii” acestora.

„De regulă, nu aveţi curajul. Vi se pare că cei mai vulnerabili, cei de care vă puteţi bate joc în fiecare zi, sunt oamenii politici. De «miliţieni» vă este frică puţin, mă tem. Deci fiica mea şi-a cumpărat corect apartamentul, are un birou închiriat corect, este notar public (…)”, a afirmat Băsescu.

PRECIZĂRI

Consulul de la Milano rămâne pe loc

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, a declarat, ieri, că deocamdată nu se pune problema rechemării din punct de vedere diplomatic a consului României la Milano, Tiberiu Dinu, al cărui nume apare în dosarul „Popoviciu”. „A fost doar o discuţie între domnul prim-ministru şi mine în legătură cu necesitatea de a avea o discuţie privind consulul nostru şi tot ceea ce s-a spus în ultima perioadă…”, a declarat Diaconescu.

ANCHETĂ

Dosarul „Doi ş-un sfert”, la recurs

Magistraţii Curţii Supreme judecă astăzi recursul procurorilor împotriva deciziei anterioare luată în cazurile lui Puiu Popoviciu, a fostului şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Cornel Şerban, şi a şefului Diviziei Operaţiuni a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Petre Pitcovici. Prin decizia Curţii de Apel de săptămâna trecută, cei trei vor fi cercetaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi teritoriul ţării.

Citiţi şi: