Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu a identificat pericolul major pentru România. „Sunt conștient de ce spun”
Băsescu a identificat pericolul major pentru România. „Sunt conștient de ce spun”

Băsescu a identificat pericolul major pentru România. „Sunt conștient de ce spun”

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat sâmbătă, la Romania TV, că în România va urma o perioadă foarte dificilă din punct de vedere economic.

De asemenea, Băsescu a mai spus că trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea pensiilor care este prognozată a se face în toamna acestui an.

În acest sens, Băsescu este de părere că majorarea cu 40 la sută a pensiilor va duce la o situație gravă, așa cum a fost în Grecia.

„Urmează grecizarea României, sunt conștient de ceea ce spun.

Când ai deficit mare, trebuie să te gândești de 10 ori când vrei să faci ceva. Eu aș merge pe o variantă de creștere în etape pentru că altfel va fi foarte rău”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Băsescu este susținut de Consiliul fiscal

Evenimentul Zilei a relatat pe larg despre contrele la nivel economic între părțile implicate. Consiliul fiscal, condus de Daniel Dăianu, atrage atenția, într-o opinie pe marginea bugetului de stat aferent anului acesta, că pensiile nu pot fi majorate cu 40%, în septembrie, cum și-a propus Guvernul Orban fără ca deficitul bugetar să explodeze.

Este ultimul avertisment pe această temă (în ordine cronologică), după cele venite dinspre Banca Națională, de la alți specialiști sau institute cu specific economic. Toți pun sub semnul îndoielii capacitatea Guvernului de a atinge ambele obiective: mărirea pensiilor și reducerea deficitului bugetar. Cu toate acestea, premierul și miniștrii săi încearcă să ne liniștească, dând asigurări că banii pentru pensii există în buget și că ținta de deficit va fi atinsă.

Cum poate fi cumulutată pensia cu salariul

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE