Evenimentul Zilei > Social > Băsescu: SRI s-a rupt de trecut
Băsescu: SRI s-a rupt de trecut

Băsescu: SRI s-a rupt de trecut

Preşedintele Traian Băsescu consideră că Serviciul Român de Informaţii (SRI) a fost reformat cu succes între 2005 şi 2008, sub conducerea lui Radu Timofte şi George Maior, actualul lider. Şeful statului a vorbit, astăzi, la sediul Serviciului, cu ocazia anunţării bilanţului SRI pe anul trecut.

Primul a vorbit directorul Serviciului, George Maior, care a asigurat românii că activitatea SRI nu a afectat drepturile fundamentale ale individului. Mai mult, Maior a ţinut să anunţe că Serviciul Român de Informaţii a reuşit să se distanţeze de imaginea fostei Securităţi.

"61% dintre angajaţii de astăzi ai SRI aveau, la sfârştiul lui '89, sub 18 ani. Ruptura de trecut este evidentă", a spus directorul, aflat la conducerea SRI din octombrie 2006.

Băsescu simte un SRI capabil şi modern

"Un proces dificil, de reformare a SRI, a ajuns la final în 2008", a spus Băsescu, care a ţinut să menţioneze că reformarea Serviciului a început în 2005, sub conducerea lui Radu Timofte.

Băsescu consideră, la rându-i, că SRI-ul de astăzi a reuşit să scape de "tainele" fostei Securităţi şi să recâştige încrederea românilor. Preşedintele a notat că Serviciul are parte, în prezent, de "o mai bună comunicare cu societatea civilă".

Preşedintele a vorbit despre un serviciu de informaţii capabil, "care îndeplineşte cu succes atât misiuni naţionale, cât şi parteneriate cu instituţiile din Uniunea Europeană şi NATO".

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: