Traian Băsescu aruncă o nouă bombă în România. Europa ar fi gestionat „catastrofal” întreagă situație de Coronavirus.

„Mi s-a părut suspect modul în care Guvernul italian a anunţat începerea atacului acestui virus în Italia. În sezonul turistic, Italia a fost invadată de mii de chinezi. Au vrut să aibă festivalul de la Veneţia, acum pierd mii de cetăţeni”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Fostul preşedinte a criticat măsurile aplicate de Guvernul României după decretarea stării de urgenţă din cauza crizei generate de epidemia de coronavirus.

„Măsurile aplicate de Guvernul României sunt prea slabe. Este nepermis că ştiu că în mediul rural nu se aplică izolarea. Este nepermis că ştim că nu se aplică decretul de instituirea stării de urgenţă şi cârciumile stau deschise bine mersi. Guvernul să scoată armata în mediul rural pentru implementarea propriilor dispoziţii”, a precizat europarlamentarul.

„Vor fi în stare să pună ordine. Armata are şi o poliţie militară puternică. Această soluţie trebuie aplicată rapid”, a spus fostul preşedinte al României.

„O să ne trezim într-o situaţie de dezastru. Comisia Europeană, la ultimul consiliu, a elaborat modificări la reglementările în vigoare pentru a fi mai uşor de acordat ajutorul marilor companii. Se bazează domnul Cîţu pe credite garantate guvernamentale pentru IMM_uri. Este o jumătate de eroare”, a mai spus Băsescu.