Evenimentul Zilei > Politica > Rareş Bogdan îi bagă mortul în casă lui Băsescu. „M-am uitat pe telefon și am primit mesaj”
Rareş Bogdan îi bagă mortul în casă lui Băsescu. „M-am uitat pe telefon și am primit mesaj”

Rareş Bogdan îi bagă mortul în casă lui Băsescu. „M-am uitat pe telefon și am primit mesaj”

Rareş Bogdan a afirmat, miercuri, că dosarul în care Traian Băsescu este acuzat că a fost colaborator al Securităţii a fost trimis în instanţă.

„Vă dau o veste, o informație. A fost trimis dosarul lui Traian Băsescu în instanță. Deci puteți să vedeți dacă există sau nu delațiuni făcute de Traian Băsescu. Dosarul de informator, în care îl cheamă „Petrov''. Așa am înțeles. M-am uitat pe telefon și am primit mesaj de la o persoană de bine. Eu sunt un om serios, nu fac speculații. Nu știu dacă instanța se pronunță sau nu. Ne uităm dacă e public'', a spus Rareș Bogdan, potrivit dcnews,ro

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a înregistrat la Curtea de Apel București, o acțiune pentru confirmarea faptului că fostul președinte Traian Băsescu a fost colaborator al Securității.

Traian Băsescu a fost verificat din oficiu, în postura de candidat la europarlamentare, iar cercetarea ar fi fost făcută de un angajat al Direcției de Investigații care a fost anterior salariat al SRI.

Sesizarea CAB a fost făcută pentru că CNSAS nu poate da direct o decizie de poliție politică, fiind obligat să apeleze la instanța de contencios administrativ, singura în măsură să stabilească dacă e vorba de o colaborare cu Securitatea ca poliție politică.