Băsescu a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă PMP este dispus să intre la guvernare, după demiterea cabinetului Dăncilă.

„Da, dar nu necondiționat. PMP nu a fost niciodată la guvernare, este un partid curat. De la înființare a trecut pragul în toate alegerile, fără să meargă în nicio combinație, să-l tracteze liberalii, PSD. Este un partid care și-a creat o mică istorie pe care nu vrea să o murdărească într-o combinație fără sens politic.

Citește: Iohannis, față-n față cu momentul zero. Breaking News

El a pus patru condiții. Prima este un minister pentru Republica Moldova. A doua condiție, chiar primordială este un guvern fără Ponta și Tăriceanu și partidele lorși evident fără guvern cu PSD. A treia condiție este 300 de parlamentari. Se poate da lege, nu e nevoie de modificarea Constituției. Un Senat de 100 de senatori și Camera Deputaților de 200 de deputați. Plus un OUG pentru alegeri în două tururi la locale.

Citește: Dăncilă s-a decis: SE ÎNCHIDE la PALAT! Prima decizie luată de premierul demis

Sunt condiții de bun simț pe care le-au susținut public până la momentul căderii guvernului Dăncilă. Acum este momentul adevărului, facem ce am susținut sau facem ce vrem. Astea sunt condiții peste care nu se poate trece. (…) În campania pentru europarlamentare eu am susținut toate aceste subiecte”, a declarat Train Băsescu.

El a subliniat că România trece, în acest moment, printr-o perioadă delicată.

Citește: Variantă BOMBĂ pentru PSD în lupta la Cotroceni. „Mergem cu psihopatul?”

„Era delicat cu PSD la guvernare, dar ei au aplicat o doctrină și țara avea guvern. Teoria pe care au mers ei a fost creștere prin consum. Este o teorie economică valabilă pentru care cel care preveștește o nouă criză, dar de data asta a falimentelor, a luat premiul Nobel.

Noi avem altă părere, cei de dreapta, că trebuie făcută creștere economică prin investiții, creștere durabilă. În condițiile astea nu era nicio criză care impunea dărâmarea guvernului Dăncilă. Este o criză creată de noi ca să aplicăm altă doctrină”, a conchis Băsescu, potrivit B1TV.