Băsescu vrea bani de la buget pentru candidaţii în alegeri

Băsescu vrea bani de la buget pentru candidaţii în alegeri

Preşedintele Traian Băsescu nu mai vrea la liber finanţarea partidelor şi propune ca fiecare candidat în alegeri să aibă alocată o sumă de la buget pentru campania electorală.

"Dacă vom continua să lăsăm la liber finanţarea partidelor nu vom putea curăţa alegerile. Vă asigur că o să dispară şi din partide ideea: Aoleu, trebuie să găsim candidat care are bani să-şi susţină campania", a spus, astăzi, Traian Băsescu, propunând modificarea regulilor de finanţare a campaniilor. "Decât să mai ai căldările, uleiul şi zahărul, care se dau acum de partide, mai bine ai 50.000 de la buget pentru fiecare candidat. Nu cred că costurile vor fi mai mari cu maxim 10% faţă de cât sunt acum", a spus, astăzi, Băsescu. Şeful statului susţine că în acest fel s-ar putea pune punct "mitei electorale", iar candidaţii nu vor face risipă în campanie. "Când ştii că un candidat are 20.000 de lei pentru campanie tare uşor îi numeri afişele. Şi pentru că sunt de la buget îi scrii foarte clar pe ce poate cheltui banii în alegeri. Şi va trebui să vină cu facturi să justifice pe ce i-a cheltuit, că dacă îi bea la cârciumă, va trebui să-i plătească de la el din buzunar", a exemplificat şeful statului.

CITIŢI ŞI:

Băsescu: Câte un îndurerat de patrie se plânge că n-avem o strategie. Dacă ideea e să facem un colectiv să ne dăm ifose, nu voi pica în capcană

Ne puteți urmări și pe Google News