Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, BĂȘCĂLIE CRUNTĂ la adresa noului premier: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose, zău că-ți vine să-l acoperi”
Băsescu, BĂȘCĂLIE CRUNTĂ la adresa noului premier: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose, zău că-ți vine să-l acoperi”

Băsescu, BĂȘCĂLIE CRUNTĂ la adresa noului premier: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose, zău că-ți vine să-l acoperi”

Traian Băsescu a glumit pe seama propunerii lui Mihai Tudose în fruntea Guvernului României, făcând aluzie la apropierea acestuia de SRI, din cauza căreia a fost acuzat că ar fi avea o "dublă comandă".

"Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose, zău că-ți vine să-l acoperi, să-l treci la acoperiți", a declarat Băsescu la finalul consultărilor de la Cotroceni pentru nominalizarea premierului, potrivit B1Tv.

Delegația PMP condusă de liderul partidului, Traian Băsescu a intrat la consultările cu șeful statului, Klaus Iohannis în jurul orei 17.30, iar propunerea PMP pentru funcția de premier a fost europarlamentarul Sigfried Mureșan.

"Noi am avut o propunere de candidat la funcția de prim-ministru. Propunerea este europarlamentarul Sigfried Mureșan și sigur că îl comparăm cu propunerea alianței PSD-ALDE. El este parte a grupului PPE, fiind membru PMP. Este purtător de cuvânt al PPE, este vicepreședinte al Comisiei de buget. Este membru la Comisia de cooperare europarlamentară UE – R. Moldova. Are 36 de ani, este născut în 1981 și a absolvit ASE și are master la Universitatea Humboldt din Germania. Eu cred că propunerea noastră reprezintă generația Macron, dar și generația Trudeau, unde Justin Trudeau este noul premier al Canadei”, a spus Băsescu.

Klaus Iohannis l-a desemnat, luni seară, pe Mihai Tudose să conducă Guvernul României. Iohannis a declarat că „această criză prin care trecem este o criză politică și dăunează grav României. Dăunează economiei româneşti, imaginii României în lume. Această criză trebuie terminată foarte repede”.

„Trebuie să avem, cât se poate de repede, un nou Guvern. Un nou Guvern care să rezolve problemele care au rămas nerezolvate”, a adăugat Iohannis. 

Șeful statului a precizat că „luând în considerare toate acestea, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru”.