Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu lansează ofensiva. Dăncilă, ținta principală a atacului
Băsescu lansează ofensiva. Dăncilă, ținta principală a atacului

Băsescu lansează ofensiva. Dăncilă, ținta principală a atacului

Traian Băsescu crede că Viorica Dăncilă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi că fi votată în primul tur, dar acest lucru nu va fi suficient pentru a intra în cel de-al doilea tur.

Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea Tv, că Viorica Dăncilă va fi candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, şi nu Gabriela Firea.

„Orice casă de sondaje o dă pe Gabriela Firea cu mai multă încredere din partea populaţiei decât pe doamna Dăncilă în momentul de faţă. Pe de altă parte problema este care din cele două are susţinere solidă în partid că degeaba au bucureştenii încredere în primar. Deci degeaba se bucură de încredere dacă nu poate mobiliza partidul. Eu cred că din acest punct de vedere doamna Dăncilă va fi candidatul la prezidenţiale şi nu Gabriela Firea care va rămâne pe toată perioada campaniei pusă în cuier de Dăncilă şi va da din mănuţe şi din guriţă”, a spus Băsescu.

El crede că social-democraţii o vor vota pe Viorica Dăncilă în primul tur al alegerilor, dar acest lucru nu va fi suficient pentru a accede în cel de-al doilea tur.

„Eu cred că PSD-iştii o vor vota pe doamna Dăncilă pentru că e tipul de politician care PSD-iştilor le place: conciliant, împăciuitor, cum găseşte soluţii, mulţumeşte pe toată lumea măcar din vorbe şi comportament comun, adică specifică electoratului PSD. Eu cred că din acest punct de vedere electoratul PSD o va vota pe doamna Dăncilă, dar asta nu înseamnă că va intra în turul doi. Dacă vă uitaţi cât de penibil a ajuns PSD să dea bătălia dacă intră sau nu în turul doi. La ora asta, în locul lui Dăncilă, în locul doamnei Firea, în locul oricărui potenţial candidat, aş fi vorbit de câştigarea alegerilor. Ei se declasifică singuri. se aşează acolo, să vedem dacă intrăm în turul doi. Cu asemenea mentalitate şi sentiment de nesiguranţă transmis deja în electorat, deja e transmis acest sentiment”, a mai spus Traian Băsescu.

El crede că problema PSD-ului este că nu are lider şi că nici Gabriela Firea nu ar putea tracta partidul.

„Problema PSD-ului este că nu are lider. Să nu credeţi că doamna Firea ar tracta cumva PSD-ul.Doamna Firea nu ar mobiliza PSD-ul. Mai mult decât atât se bucură de destulă antipatie pentru a da opoziţie ţinta de care are nevoie. Pentru că imaginaţi-vă, doamna Firea anunţată ca fiind candidat, cu dezastrul pe care îl are în Bucureşti la sfârşit de mandat, n-a făcut nimic în afară de a da bani pentru publicitate şi a crea nişte companii fantomă, nu a făcut nimic, cu bugete de peste un miliard de euro în fiecare an”, a precizat Băsescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: