Potrivit surselor EVZ, liberalii nemulțumiți spun că șefia PNL trebuia preluată de Emil Boc (Cluj) sau de liderul PNL Alba, Mircea Hava, adevărații câștigători ai alegerilor parlamentare în PNL. Potrivit acestora, Sibiul condus de Raluca Turcan, aleasă președinte interimar al PNL, a câștigat în fața PSD, întrucât nemții din județ au fost îndemnați să dea voturile liberalilor și astfel au fost câștigate alegerile. Surse din PNL au mai spus EVZ că deja sunt discuții avansate între liderii PMP și aleși locali sau parlamentari liberali pentru ca aceștia să se alăture lui Traian Băsescu.

„Se duce de râpă partidul”

Foștii PDL-iști dezamăgiți de deciziile liberalilor, nu mai vor să facă echipă cu aceștia. „Nu putem sta cu mâinile în sân să vedem cum se duce de râpă partidul cu amazoane la conducere. Am scăpat de blonda Alina și am pus-o pe blonda Raluca. Destul că neau faultat la liste și au pus oamenii lor. E cazul, ca noi cei care am adus victoria lui Iohannis și scor bun la alegerile locale să facem un pas înapoi și să muncim sub o conducere câștigătoare. Băsescu ne-a arătat că este un lider care știe politică. Nu e muiere cu fustă”, a declarat unul dintre liberalii nemulțumiți pentru EVZ.

Aceleași surse spun că senatorii și deputații vechiului PDL vor trece în masă la PMP, în special cei din filialele conduse de lideri ai democrat liberalilor, cum ar fi Cluj, Alba, Arad sau Bistrița.

Cel mai probabil, „mișcarea” va avea loc după începerea sesiunii parlamentare, în februarie, martie.

Raluca Turcan, noul șef al PNL

Deputata PNL Raluca Turcan (foto) a acceptat, ieri, propunerea pe care i-au făcut-o colegii din Biroul Politic Naţional de a fi preşedinte interimar al PNL, ca urmare a scorului electoral pe care l-a obţinut partidul în Sibiu. Raluca Turcan a fost contestată de vechii PDL-iști. Ea a făcut studiile în Rusia, potrivit informațiilor apărute pe blogul său. Potrivit CV-ului, Turcan a studiat între 1996-1999 la Institutul Puskin din Moscova, de unde a plecat cu o diplomă în rusă comercială. „Candidatul de serviciu” al PNL, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu și-a anunțat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii la Congresul din primăvară. Și preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu vizează funcția de președinte al PNL, sau dacă nu, pe cea de secretar general.