Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu IRONIZEAZĂ miniștrii demisionari: „Culmea penibilului!”
Băsescu IRONIZEAZĂ miniștrii demisionari: „Culmea penibilului!”

Băsescu IRONIZEAZĂ miniștrii demisionari: „Culmea penibilului!”

Președintele PMP, Traian Băsescu, a precizat, astăzi, că intenția miniștrilor din Cabinetul Grindeanu de a-și retrage demisiile, demonstrează că PSD nu are nicio legătură cu „bunul simţ politic, simţul ridicolului şi al penibilului”.

„Culmea penibilului! La moţiune, toţi miniştrii PSD au votat pentru căderea Guvernului din care făceau parte, urmare a incompetenţei în îndeplinirea programului de guvernare. La scurt timp după căderea Guvernului, Olguţa Vasilescu a anunţat că miniştrii demisionari, dar şi incompetenţi îşi retrag demisiile. Oare cum poţi vota că ai fost un ministru incompetent, care nu şi-a îndeplinit programul, după care să anunţi că vrei să fii din nou ministru? Evident, bunul simţ politic, simţul ridicolului şi al penibilului nu au nicio legătură cu PSD-ul”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Deputata PSD, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, seara trecută, că totți miniștrii își vor retrage demisiile, pentru a putea asigura funcționarea ministerelor până la învestirea noului guvern.

„Cred că o să ne retragem toţi demisiile ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (…) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, la mine nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta. (…) Toţi miniştrii suntem conştienţi (…) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului Guvern”, a precizat Vasilescu.

Fostul șef al statului l-a ironizat, tot în această dimineață, pe liderul social-democrat, Liviu Dragnea, insinuând că actualul președinte al României va dori să forțeze o schimbare a majorității și aducerea la putere a partidului din partea căruia a candidat, PNL. În aceste condiții, spune el, a nu include o propunere de la PNL ar fi o greșeală care va duce la un conflict.

„Liviu Dragnea a anunţat că are o listă cu patru premieri. Întreb şi eu, ca omul, între cei patru este măcar unul de la PNL? Nu de alta dar altfel, riscul unui mare dezacord cu Preşedintele Iohannis este iminent”, a spus Băsescu.