Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: Iohannis a abdicat fără să fie rege
Băsescu: Iohannis a abdicat fără să fie rege

Băsescu: Iohannis a abdicat fără să fie rege

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a abandonat, promulgând fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, cea mai importantă prerogativă - aceea de a-i reprezenta și de a lucra pentru cei care l-au ales, românii din Diaspora a arătat ieri Traian Băsescu .

 Fostul președinte s-a declarat dezamăgit de faptul că actul normativ nu a fost contestat la CCR. „Mare decepţie când am constatat că legea nu este atacată la Curtea Constituţională şi iată de ce: număr de parlamentari conform noii legi: 466; număr de parlamentari conform referendumului din 2009: 300. Dacă Parlamentul nu a binevoit să respecte votul exprimat de români într- un referendum validat, preşedintele României avea obligaţia constituţională să acţioneze în favoarea propriului popor’’, a scris Traian Băsescu pe Facebook. Potrivit acestuia, Iohannis a abdicat de la îndatoririle constituţionale în condiţiile în care avea la dispoziţie Decizia nr. 682/2012 a Curţii Constituţionale care, în mod indirect, îl obliga la reacţie’’.

„În realitate, românii au fost‚ puțin vânduți pentru liniștea președintelui în relaţia cu politicienii. O fi prea greu pentru Iohannis să fie loial Constituţiei şi propriului popor?”, se întreabă fostul preşedinte. Legea privind alegerile parlamentare a fost promulgată luni de Iohannis. Proiectul prevede că alegerile vor fi pe liste, și ar urma să fie 308 deputaţi, plus cei 18 deputaţi ai minorităţilor, 134 de senatori şi doar 6 parlamentari de diaspora (2 senatori şi 4 deputaţi, menţinându-se numărul actual).

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: