Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu îl trage de mânecă pe Iohannis. Ce i-a scăpat actualului președinte
Băsescu îl trage de mânecă pe Iohannis. Ce i-a scăpat actualului președinte

Băsescu îl trage de mânecă pe Iohannis. Ce i-a scăpat actualului președinte

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, îl contrazice pe succesorul său la Cotroceni, Klaus Iohannis, spunând că nu era nevoie de o lege a carantinei în condițiile în care în România se aplică Regulamentul Sanitar Internațional.

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a comentat declarațiile șefului statului, declarând că Guvernul nu avea nevoie de o lege a carantinei și că ar fi fost suficient să aplice Regulamentul Sanitar Internațional, la care România este parte din 2005.

De asemenea, fostul președinte este de părere că pandemia este scăpată de sub control deoarece nimeni nu știe ce întindere are boala și nici nu există o hartă a riscurilor.

„Nu sunt de acord cu două lucruri din ce a spus președintele. Unu: că pandemia nu este scăpată de sub control. Nimeni nu știe întinderea epidemiei la nivelul României. Nu există o hartă a riscurilor, o hartă a focarelor. Al doilea lucru – mi se pare deplasată adresarea de felicitări și mulțumiri Guvernului în acest moment. Guvernul putea acționa mai bine în pandemie. Avem Regulamentul Sanitar Internațional, la care România a aderat în 2005”, a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că în documentul pe care l-a invocat, Regulamentul Sanitar Internațional sunt definite foarte clar carantina și izolare și, în plus, sunt prezentate și măsurile pe care autoritățile trebuie să le adopte în asemenea cazuri.

„Acolo avem definită și carantina și izolarea. Acolo sunt scrise toate măsurile. Nu aveau nevoie să inventeze o lege în Parlament. Carantina nu înseamnă să îl ții 14 zile pe un om izolat într-un hotel. Ți se fac analizele, dacă iese pozitiv ești invitat să mergi în spital, dacă ești negativ ești trimis acasă”, a precizat Traian Băsescu.

În opinia fostului șef al statului, Regulamentul Sanitar Internațional conține inclusiv reguli de comunicare pentru populație, astfel încât cetățenii să devină solidare cu autoritățile implicate în gestionarea pandemiei.

„Regulamentul Sanitar Internațional spune că va fi multă grijă în comunicare, astfel încât populația să se solidarizeze cu cei care gestionează pandemia. La noi tonul era destul de nepotrivit pentru situația în care ne aflăm”, a mai spus Traian Băsescu, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Iohannis, alarmat de pandemie! Decizie surpriză cu privire la alegeri!

Veste rea pentru pensionari și părinți. Pensiile și alocațiile…

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: