Evenimentul Zilei > Justitie > Băsescu îl AVERTIZEAZĂ pe Liviu Dragnea: „S-ar putea să existe o înregistrare”
Băsescu îl AVERTIZEAZĂ pe Liviu Dragnea: „S-ar putea să existe o înregistrare”

Băsescu îl AVERTIZEAZĂ pe Liviu Dragnea: „S-ar putea să existe o înregistrare”

Traian Băsescu a vorbit despre demersul în instanţă al lui Liviu Dragnea, prin care președintele PSD intenționează să ă redeschidă dosarul Referendumului.

Fostul președinte al României consideră că această mișcare nu este tocmai una foarte bună pentru Liviu Dragnea care ar trebui fie mulțumit de condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare, deoarece ar fi meritat mai mult.

"Nu i-aş dori să se redeschisă. Să spună bodgaproste. Dosarul a fost lucrat cu frâna de mână trasă. El dă cu băţul prin gard. S-ar putea să-i aducă cineva aminte cum a chemat cu o zi înaintea votului organizaţiile la instructaj, s-ar putea să aibă cineva o înregistrare. S-ar putea să se găsească probe dacă face cineva o cercetare tenace. Dacă generează o dezbatere pe tema asta s-ar putea să iasă tare şifonat". "Toată lumea zice 'Vai, săracul!". 'Săracul' ăsta a vrut să fraudeze un referendum", a declarat Băsescu la B1TV. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat luni verdictul în cazul contestației depuse de Liviu Dragnea în dosarul în care este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia finală va fi anunțată la data de 24 aprilie. Judecătorii au respins toate solicitările depuse de avocații liderului PSD. 

Avocaţii lui Liviu Dragnea au cerut judecătorilor ÎCCJ să admită contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul "Referendumul” pe motiv că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar la data motivării, preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase. Procurorul DNA a cerut respingerea cauzei pentru că nu sunt îndeplinite condiţiile legale.