„Este clar că Universitatea din Timişoara spune că 560 de rânduri sunt copiate ad litteram, din alte opere. În mod categoric, Universitatea din Timişoara nu a analizat frazele în care este şi un cuvânt schimbat. Ce mi se pare mai important la Curtea Constituţională, este că trage o tușă groasă despre ceea ce a fost legat strict de Ponta, de avantajele unui doctor care a furat, care a plagiat… În mod categoric, Parlamentul va trebui să țină cont de aceste observații de la CCR, astfel încât cei de la Universitate să nu mai fie primele instanțe care să judece plagiatele.

Am încercat să găsesc articolele din Constituție care au fost încălcate. La Curtea Constituţională s-a făcut și o judecată morală a plagiatorului, ceea ce este foarte important. Aceşti profesori universitari s-au dovedit nişte neputincioşi. Cum să spui că este un plagiat parţial? Este posibil ca şi acei profesori să fi avut doctori făcuţi la apelul de seară, pentru că în România avem 60.000 de doctori după Revoluţie. Numai Ministerul de Interne are 600 de doctori. Ei au spus ca nişte copii timizi: ştiţi, e puţin plagiat, dar numai 560 de rânduri…

S-a produs un decalaj uriaş, un preşedinte proaspăt servit (n.r. – Klaus Iohannis) şi o garnitură care a servit în timpul meu şi unsă cu toate alifiile şi capabilă pentru a face orice tip de joc, pentru putere, pentru bani, pentru onoruri, decoraţiile ambasadelor străine, respectul public. Mai este un lucru care la politicieni este evitat prin puterile constituţionale: puterea de animalizează, te face să fii ca un vânător continuu, pentru a-ţi arăta puterile.

Am devenit comandant de navă la 31 de ani şi am luat prima comandă o navă de 40.000 de tone, la care mulţi visau la sfârşit de carieră. În primul an eram extrem de exigent. Pe urmă, mi-am dat seama că nu are rost să afişez atâta putere… Fără să ţip, fără să îi trezesc la 3:00 noaptea că nu ştiu ce nu este în regulă în sala maşinilor…

Despre preşedintele Iohannis

S-ar putea ca experienţa de primar, după trei mandate… Ştia ce înseamnă puterea executivă… S-ar putea să o exercite relaxat sau dând de înţeles ce vrea şi să fie suficient pentru sistem.

Oamenii ăştia nu au înţeles că puterea poate fie exercitată relaxat. Au făcut un amalgam în lupta anticorupţie: Coldea şi echipa lui şi Codruţa plus echipa ei. Coldea a fost creierul şi Kovesi măciuca. A fost uşor să plantezi câteva ţinte bune.

Iohannis a observat şi îi place. Nu cred că el a cerut acţiuni brutale, purtări de cătuşe… Vedeţi că le-au desfiinţat în ultima vreme, pentru că îşi dau seama că este o gravă încălcare a drepturilor oamenilor. Iohannis a înţeles semnalul trimis de sistem cu George Scutaru…

Acest sistem lucrează pentru Iohannis mai bine decât ar lucra un sistem pus de el. Acum îşi face treaba cu mâna mea”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.