Băsescu: Exclud un candidat femeie la preşedinţia PDL sau a României. Pe Udrea n-o văd premier

Băsescu: Exclud un candidat femeie la preşedinţia PDL sau a României. Pe Udrea n-o văd premier

Traian Băsescu nu dă nicio şansă unei femei în cursa pentru şefia PDL sau la prezidenţiale, apreciind însă că Elena Udrea este "unul dintre cele mai bune produse politice ale PDL", dar n-o vede nici în funcţia de premier. Totuşi, pe lista lui Băsescu pentru conducerea democrat-liberalilor, dar şi pentru prezidenţiale se regăsesc Vasile Blaga, Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Liviu Negoiţă.

Şeful statului a explicat că Elena Udrea este un om politic "inteligent, ambiţios, capabil de negociere, unul dintre cele mai bune produse ale PDL". Cu toate acestea el a estimat că şansele sale într-o competiţie pentru şefia partidului sau la viitoarele alegeri prezidenţiale sunt foarte mici. "Exclud un candidat femeie la preşedinţia PDL sau a României", a afirmat Băsescu, revenind ulterior cu precizarea că se referă la şansele într-o astfel de competiţie.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, însă, că orice membru al partidului are o şansă la a prelua preşedinţia formaţiunii politice, referindu-se astfel la Elena Udrea.

"Eu cred că orice membru al PDL care îndeplineşte condiţii statutare are o şansă. Delegaţii la congres sunt cei care vor analiza acest lucru", a spus Videanu, într-o conferinţă de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Traian Băsescu a mai adăugat că nu o ia în calcul pe Elena Udrea nici pentru funcţia de premier. "Funcţiile înalte de tip prim-ministru, de preşedinte, implică o experienţă de viaţă. Nu e suficient să fii inteligent, aici v-o descriu pe doamna Udrea... Inteligent, ambiţios, capabil de negociere, extrem de rezistent în bătălia politică... Aş spune, la vârsta dânsei, 36, 37 de ani, un politician, unul dintre cele mai bune produse ale politicii în PDL în ultimii ani. Dar de aici şi până la funcţia de prim-ministru sau de preşedinte este cale lungă", a spus Băsescu. Viziune: Blaga la şefia PDL, Baconschi - preşedintele României Şeful statului îl vede însă pe Vasile Blaga câştigând în cursa pentru şefia PDL, dacă va candida, iar în privinţa prezidenţiabililor îi pune pe listă pe Teodor Baconschi, Cristian Preda şi Liviu Negoiţă. "Pe Vasile Blaga îl văd ca pe unul din politicienii puternici ai PDL care poate câştiga. Să conducă partidul poate", a spus Băsescu, fără a-i da aceleaşi şanse secretarului general al PDL într-o competiţie în afara partidului. Astfel pentru prezidenţiale, şeful statului, ar miza pe un intelectual de tipul teodor Baconschi, motivând că "s-ar putea ca românii să vrea un alt tip de preşedinte". "Poate românii nu mai vor un preşedinte jucător, poate vor un preşedinte intelectual care să aibă viziune", a arătat Băsescu.   Reevaluarea lui Oprea Evaluările lui Băsescu nu s-au oprit la PDL-işti. Şeful statului a ţinut să explice schimbarea de atitudine faţă de ministrul apărării, Gabriel Oprea, pe care îl numea, în 2004, "şeful mafiei personale a lui Adrian Năstase". "Recunosc aceste afirmaţii.(...) În Oprea am văzut însă un om pe care l-am reevaluat", a spus şeful statului. El a explicat că atunci când PSD l-a propus ministru de interne a avut "semne de întrebare", care au dispărut însă în momentul în care Oprea şi-a dat demisia pentru că "nu a vrut să numească capi ai mafiei în conducerea MAI".