Evenimentul Zilei > Social > Băsescu de Hollywood a murit în piscină
Băsescu de Hollywood a murit în piscină

Băsescu de Hollywood a murit în piscină

Puțin cunoscut la noi în țară, Dale Băsescu dezvăluia pentru EVZ că își caută originile și a transmis un mesaj pentru Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului președinte

Veste tristă la Hollywood. Dale Băsescu, actor, producător și compozitor cu origini românești, popular în serialele de peste Ocean, a murit la 60 de ani. Artistul a decedat în timp ce înota în piscină, cel mai probabil în urma unor probleme cardiace. Anunţul a fost făcut public de prietenii îndurerați. „RIP. Dale. 25 mai 1956 – 11 iulie 2016. Ai fost unul dintre cei mai uimitori oameni pe care am avut norocul să-i am prieteni. Cu atât de mult talent… De la sport, muzică, actorie, la orice – ai fi putut face totul. Dar, mai important, ai avut o inimă la fel de mare ca luna. De asta ai fost iubit și admirat de atât de mulți. Odihnește-te în pace, amice!”, a scris prietenul său, Vince Askey, care a postat și un filmuleț pe Youtube.

Dale Băsescu s-a născut la New York, din părinţi români. În 2007, el acorda în premieră și în exclusivitate un interviu pentru „Evenimentul zilei” în care dezvăluia că își caută rădăcinile, dar și că ar vrea să-l întâlnească pe Traian Băsescu, tizul său ce era pe atunci președintele României. Atunci, Dale Băsescu a dezvăluit cu emoție drama pe care a trăit-o. Soția sa, Shirley, cea pe care o numea „sufletul său pereche”, a dispărut inexplicabil. „A murit brusc, într-o noapte, în somn, purtând în pântece copilul nostru nenăscut. S-a stins fără să fi dat semne de boală. A adormit și nu s-a mai trezit niciodată. Patru ani am fost într-o stare oribilă, în care nu-mi doream decât să mor”, povestea el.


FOTO:Scenă din „Lynch Mob”, fi lm în care a jucat alături de Tony Darrow, John J. Cornetta, Michael H. Cole și Paul BorgheseDale Băsescu a jucat în câteva seriale TV cunoscute, printre care „Love They Enemy” (2011) sau Lynch Mob (2009). „Am avut roluri de «băiat bun», dar și de «băiat rău» în filmele în care am jucat. Am fost, printre altele, șeful Mafiei, vânzător de mașini, cămătar cubanez, colonel nazist, asasin plătit, și, nu în ultimul rând, am jucat rolul unui pierde-vară cu probleme mintale”, a mai spus el.


FOTO:Într-un fi lm cu dragoni, alături de Mark Ashworth și Travis Grant FOTO: FACEBOOKAtras de frumusețea Elenei Băsescu

Legătura cu „rădăcinile” părea să fie din ce în ce mai strânsă, dar Dale Băsescu nu a mai apucat să-și viziteze țara de origine. Bărbatul nu vorbea româna, dar aflase că numele său însemnă „pui de biban”, pentru că „bunica mea mi-a spus astfel când eram mic”. „Miar plăcea să vizitez România într-o bună zi. Nu știu foarte multe despre țara de origine a părinților mei, însă știu că acolo sunt gimnaste foarte bune și femei foarte sexy”, spunea Dale în interviu. În 2009, după realegerea lui Traian Băsescu, actorul acorda pentru EVZ cel de-al doilea interviu. Nu era interesat de politică și spunea că „guvernele lumii sunt cam pe dinafară și au pierdut contactul cu oamenii”, dar a fost uimit de frumusețea Elenei Băsescu și și-ar fi dorit să-i ceară o întâlnire mezinei fostului președinte.


FOTO: Elena Basescu 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: