Traian Băsescu a făcut dezvăluiri șocante în emisiunea lui Tudor Mușat, la B1TV.

Traian Băsescu a spus tranșant care ar fi trebuit să fie poziția României în conflictul dintre SUA și Iran. Acesta a explicat că nu trebuie să uităm că suntem aliați NATO și că mai deprte de asta nu există nicio discuție, deși oficialii noștri au chemat oficialii SUA la negocieri.

Traian Băsescu a explicat și importanța scutului de la Deveselu, fără de care am fi putut fi rași de pe suprafața pământului aproape instant.

„Scutul de la Deveselu este un element de securitate important pentru România cât și pentru o importantă suprafață din Europa, mai exact Europa Centrală.

O alta componenta (scut) este în Polonia și o a treia, în Spania. Scuturile antirachete sunt apte să lovească orice rachetă care ar veni către sectorul european. La momentul la care această decizie a fost luată – să amplasam la Deveselu rampa de lansare a rachetelor, la acel moment Iranul și Coreea de Nord aveau deja dezvoltate rachete balistice cu rază maximă de acțiune. Mai exact, rachete care lovesc de la 500 la 5.000 de kilometri.

Distanta dintre Teheran și București este 2.500 km.”, a explicat Traian Băsescu la B1 Tv.

 

De ce și-a omorât Iranul oamenii?

În privința incidentul în care un avion plin cu cetățeni iraniei, dar în care se aflau și canadieni, a fost doborât cu rachete de către serviciile armate ale Iranului, Traian Băsescu explică foarte clar strategia:

„La ora aceasta nu există dubii, nici premierul canadian nu a ieșit degeaba în public, iar fotografiile din satelit arată clar că a fost o rachetă lansată de pe un site din jurul Teheranului”, lămurește fostul președinte. „De încăpățânarea canadienilor de a demonstra realitatea nu vor scapa”, întărește Băsescu teoria că se va dezvălui atât cine a tras cât și care a fost motivul.

 

Și mai clar, Băsescu a dat răspunsul cel mai lămuritor la întrebarea „De ce au doborat avionul?”:

 

„Să vedem cine era pe lista de iranieni! Imaginați-vă că Iranul ataca Statele Unite, bazele militare, iar 82 de iranieni părăseau țara într-un avion comercial, într-un zbor aproape unic, pentru că nimeni nu mai zbura.

Categoric trebuie văzut cine erau iranienii care erau la bord.

Înainte de orice, aș analiza lista celor 82 de iraniei pentru a vedea care era nivelul de acceptare al tuturor de către regimul iranian, care este un regim terorist.

Canada va fi neiertătoare din acest punct de vedere.”, a declarat Băsescu la Tudor Mușat în emisiune, făcând precizarea că și noi am avut un avion doborât în zilele Revoluției, cu un singur pasager străin.

Te-ar putea interesa și: