Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu dă cărțile pe față: blat PSD – PNL?! Ce rol cheie va juca Ponta
Băsescu dă cărțile pe față: blat PSD – PNL?! Ce rol cheie va juca Ponta

Băsescu dă cărțile pe față: blat PSD – PNL?! Ce rol cheie va juca Ponta

PSD și PNL au o înțelegere pentru organizarea alegerilor anticipate.

Fostul președinte Traian Băsescu arată de ce nu crede că social-democrații fac cu adevărat opoziție actualului Guvern Orban.

În direct la România Tv, europarlamentarul PMP a vorbit despre „blatul” pus la cale de liberali cu „dușmanii” social-democrați. „Eu suspectez o înțelegere între PNL și PSD. PSD a vrut să nu existe alegeri locale în două tururi, PNL a angajat răspunderea pe lege, dar a făcut greșeala procedurală, pentru a fi respinsă de CCR. PSD va face jocul necesar pentru ca alegerile anticipate să aibă loc”.

Băsescu susține că, „în mod normal, nu ai cum să le organizezi (n.r. – alegerile anticipate), mai ales în situația în care e domnul Orban, pentru că numai majoritatea le poate declanșa. Constituția noastră e concepută să facă din Parlament o instituție de neatins. Parlamentul poate trânti președintele sau guvernul, dar parlamentul nu poate fi dizolvat, decât foarte greu. Dacă discutam despre posibilitatea tehnica de a dizolva Parlamentul, în lipsa unui aranjament cu PSD, nu există”.

În plus, Traian Băsescu a tras și un semnal de alarmă, după alianța care se pune la cale între PSD și Pro România: „Îi avertizez pe aliații liberali că Ponta s-a întors lângă PSD și împreună ajung pe la 30, 30 și ceva de procente”.