"Iohannis a inventat această categorie de <<penali>> pentru oameni care nu sunt judecaţi, asta nu e bine pentru un preşedinte. Am văzut că a făcut şi invitaţii selective la Ziua Naţională, acolo nu este ziua preşedintelui. (…) Eu nu spun că Tăriceanu n-are nişte probleme, că Ponta n-are nişte probleme, aşa a fost în timpul meu, dar nu mi-am permis niciodată să nu invit şefii celor două Camere, prefecţii, preşedinţii de Consilii Judeţene. De ziua mea, pe 4 noiembrie, decid pe cine invit sau nu, nu la Ziua Naţională", a declarat Băsescu pentru Gandul.info.

Klaus Iohannis a declarat, marţi, referitor la criteriile care au stat la baza invitaţiilor făcute pentru 1 decembrie, că politicienii cu probleme în Justiție, vinovaţi sau nu trebuie să facă un pas înapoi până când le rezolvă.

"Este Ziua Naţională, o zi dedicată unor manifestări foarte vizible care vor să sublinieze caracterul statului român de stat unitar, stat de drept, stat european, stat membru NATO. Noi prin manifestările de 1 decembrie nu dorim doar să omagiem trecutul, ci şi să creionăm viitorul României. Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor UE, pe valorile NATO şi toate acestea au un punct comun foarte punternic: statul de drept. Şi atunci, cred că este bine să dăm semnale puternice lesne de înţeles şi de cetăţeanul simplu şi de diplomatul titrat că de la vârful statului se promovează curăţenia politică'', a spus actualul șef al statului.

Citește și: Klaus Iohannis rupe tăcerea: De ce a refuzat politicieni penali la parada de 1 Decembrie. EXPLICAŢII ÎN PREMIERĂ 

REACŢIA lui Tăriceanu după ce Iohannis NU l-a INVITAT la parada de Ziua Naţională