Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: „Categoric, o voi susține pe Elena Udrea la Președinție”
Băsescu: „Categoric, o voi susține pe Elena Udrea la Președinție”

Băsescu: „Categoric, o voi susține pe Elena Udrea la Președinție”

Președintele Traian Băsescu a declarat aseară, la B1 TV, că PMP este creația sa și va sprijini candidatul partidului în alegerile din noiembrie.

Evenimentul zilei” vă prezintă cele mai importante declarații făcute de președintele Traian Băsescu, în emisiunea de la B1 TV moderată de Mădălina Pușcalău:

● „Am fost un susținător fără rezerve al PMP. Nu m-am dat în lături de la niciun fel de susținere. Mi-am asumat acest lucru.”

● „Categoric, susţin candidatul PMP la funcţia de preşedinte al acestui partid. A fost Cristian Diaconescu, l-am susţinut. Categoric, o voi susţine pe Elena Udrea pentru că este candidatul PMP la Preşedinţie.”

● „Eu am semnat pentru Diaconescu atâta timp cât a fost propunerea de candidat din partea PMP. Nu pot să spun că voi susţine un candidat independent.”

● „Am un respect pentru Cristi (Cristian Diaconescu- n.red.), dar a avut o problemă de conştiinţă. Sunt documente la Camera Deputaților care au demonstrat că a votat pentru suspendarea mea din 2007. El a spus că a fost plecat într-o deplasare.”

„Toleranța față de Macovei”

● „Ştiu că Elena Udrea va primi destule voturi de la PDL. Eu sper într-un rezultat bun la aceste alegeri, să ia un procent mai mare decât la europarlamentare pentru că, altfel, toată ura se va vărsa către acest candidat.”

● „A obținut 6,2% și a fost un dezastru, iar partidul lui MRU a luat 2% și a ieșit glorios din campanie. Este un tratament incorect. Intrarea Elenei Udrea rupe Dreapta, dar Diaconescu era bun, iar Macovei, pentru care am toată simpatia, este tolerată, nu o dă nimeni afară din partid.”

● „Oamenii care se afișau cu mine la suspendare au devenit mari suporteri ai lui Diaconescu, deși el a participat la suspendarea din 2007. Mă uit cât de critici sunt unii deontologi că PMP distruge Dreapta, dar acum două luni nu erau declaraţiile lui Blaga, Antonescu, Iohannis: «Băsescu şi PMP, nu»? Acest partid nu o să dispară şi va avea un cuvânt greu de spus.”

● „M-a surprins toleranța PDL față de decizia Monicăi Macovei de a candida independent. M-a surprins tăcerea PNL. La Monica Macovei nu se întâmplă nimic. Spun o minciună: e o autoexcludere. Statutul PDL e public, nu există termenul autoexcludere.”

● „Mă tem că este un soi de capcană, în care Monica Macovei a căzut, sper, din lipsă de experiență politică: o lăsăm pe Macovei să candideze și ea aduce electoratul lui Băsescu în turul doi.”