Evenimentul zilei” vă prezintă cele mai importante declarații făcute de președintele Traian Băsescu, în emisiunea de la B1 TV moderată de Mădălina Pușcalău:

● „Am fost un susținător fără rezerve al PMP. Nu m-am dat în lături de la niciun fel de susținere. Mi-am asumat acest lucru.”

● „Categoric, susţin candidatul PMP la funcţia de preşedinte al acestui partid. A fost Cristian Diaconescu, l-am susţinut. Categoric, o voi susţine pe Elena Udrea pentru că este candidatul PMP la Preşedinţie.”

● „Eu am semnat pentru Diaconescu atâta timp cât a fost propunerea de candidat din partea PMP. Nu pot să spun că voi susţine un candidat independent.”

● „Am un respect pentru Cristi (Cristian Diaconescu- n.red.), dar a avut o problemă de conştiinţă. Sunt documente la Camera Deputaților care au demonstrat că a votat pentru suspendarea mea din 2007. El a spus că a fost plecat într-o deplasare.”

„Toleranța față de Macovei”

● „Ştiu că Elena Udrea va primi destule voturi de la PDL. Eu sper într-un rezultat bun la aceste alegeri, să ia un procent mai mare decât la europarlamentare pentru că, altfel, toată ura se va vărsa către acest candidat.”

● „A obținut 6,2% și a fost un dezastru, iar partidul lui MRU a luat 2% și a ieșit glorios din campanie. Este un tratament incorect. Intrarea Elenei Udrea rupe Dreapta, dar Diaconescu era bun, iar Macovei, pentru care am toată simpatia, este tolerată, nu o dă nimeni afară din partid.”

● „Oamenii care se afișau cu mine la suspendare au devenit mari suporteri ai lui Diaconescu, deși el a participat la suspendarea din 2007. Mă uit cât de critici sunt unii deontologi că PMP distruge Dreapta, dar acum două luni nu erau declaraţiile lui Blaga, Antonescu, Iohannis: «Băsescu şi PMP, nu»? Acest partid nu o să dispară şi va avea un cuvânt greu de spus.”

● „M-a surprins toleranța PDL față de decizia Monicăi Macovei de a candida independent. M-a surprins tăcerea PNL. La Monica Macovei nu se întâmplă nimic. Spun o minciună: e o autoexcludere. Statutul PDL e public, nu există termenul autoexcludere.”

● „Mă tem că este un soi de capcană, în care Monica Macovei a căzut, sper, din lipsă de experiență politică: o lăsăm pe Macovei să candideze și ea aduce electoratul lui Băsescu în turul doi.”

Te-ar putea interesa și: