Pe ansamblu, în ceea ce priveşte funcţionarii, Băsescu este de părere că "nu avem o problemă de cantitate, ci de calitate. Când spun calitate nu mă refer la fiecare om în parte, ci la rezultate, în general".

Acesta a mai subliniat că în ceea ce priveşte calitatea serviciilor pe care le oferă funcţionarii, aceasta "este, de multe ori, deficitară. Aici însă, ar trebui să mergem mai departe şi să privim la eficienţă, care este una dintre modalităţile de a măsura aptitudinile, valoarea funcţionarilor", a mai precizat Băsescu.

"Sunteţi singura şansă pentru români"

Revenind la discuţia privind fondurile europene, preşedintele a subliniat rolul important al funcţionarilor în ceea ce priveşte absorbţia acestor fonduri.

La începutul acestei săptămâni şi premierul Emil Boc s-a arătat preocupat de gradul scăzut de absorbţie din parte României, motiv pentru care a propus o serie de modificări prin care să se uşureze acest proces şi să încurajeze companiile româneşti să participe la licitaţii.

"Misiunea cea mai importantă este atragerea fondurilor, care trece peste fluctuaţiile la putere a partidelor. Politicienii vin şi pleacă, dumneavoastră rămâneţi […] Sunteţi singura şansă pentru români. Dacă nu reuşim să atragem banii UE, situaţia se va agrava".

Vom reveni cu amănunte