Evenimentul Zilei > Politica > BĂSESCU, ATAC INCENDIAR la adresa politicienilor: Amnezicii propagandişti încearcă să pună în spatele meu şi al CSAT abuzurile reale care se petrec în justiţie
BĂSESCU, ATAC INCENDIAR la adresa politicienilor: Amnezicii propagandişti încearcă să pună în spatele meu şi al CSAT abuzurile reale care se petrec în justiţie

BĂSESCU, ATAC INCENDIAR la adresa politicienilor: Amnezicii propagandişti încearcă să pună în spatele meu şi al CSAT abuzurile reale care se petrec în justiţie

Fostul președinte, Traian Băsescu, lansează un atac dur la adresa unor politicieni despre care spune că sunt "amnezici" și care dau vina pe el din cauza deciziile luate în CSAT în perioada în care era șeful statului. El reamintește, într-o postare pe Facebook, despre patru puncte care țin de Mecanismul de Cooperare și Verificare al UE care apar în capitolul "Justiție și afaceri interne".

"Amnezicilor, nu uitaţi, “Băsescu e de vină“.
Nu mă justific, ci doar le amintesc amnezicilor şi îmi asum deciziile.
Evident, mulţi au uitat că unul din cele mai folosite cuvinte în 2005-2006 era “benchmark”.
Pe 14 Decembrie 2004, România încheia negocierile de aderare la UE, cu perspectiva unei aderări la 01 Ianuarie 2007, dar şi cu o clauză de salvgardare care putea amâna intrarea ca efect al neîndeplinirii unor condiţii (celebrele steguleţe roşii sau benchmarks) pe destul de multe capitole. Un capitol esenţial şi extrem de dificil, unde aveam mari probleme şi care prefigura o amânare a intrării în UE, se numea “Justiție şi afaceri interne” şi care în cele din urmă s-a materializat în celebrul MCV cu patru capitole, fiecare avînd liste lungi de obiective :
1. Independena justiţiei;
2. Reforma sistemului judiciar;
3. Integritatea;
4. Combaterea corupţiei.
Mi-am dat seama că fără concentrarea imediată a tuturor resurselor instituţionale şi legale pe care le aveam, fiecare în limitele legilor de funcţionare (MJ, MAI, MF, Parchete, SRI) pentru a da semnale clare că suntem hotărâţi să îmbunătăţim lucrurile la capitolul “Justiție şi afaceri interne“ riscam major aplicarea clauzei de salvgardare şi amânarea intrării României în UE.
Singura structură instituţională şi constituţională care avea în componenţă toate instituţiile care legal puteau coopera şi da consistenţă efortului de evitare a amânării intrării României în UE era CSAT şi nu am ezitat să acţionez şi să propun decizii în interes naţional.
Şi încă ceva. În CSAT deciziile se adoptă numai prin consens, ceea ce face imposibilă adoptarea unor horărâri ilegale. 
Desigur , din interese personale, de grup sau politice, în ziua de azi televiziunile sunt poluate de amnezici care nu-şi mai amintesc nici “bătălia” pentru a evita aplicarea clauzei de salvgardare, nu-şi mai amintesc nici acuzaţiile de corupţie ale vremii şi cel mai simplu lucru pentru amnezicii propagandişti este să încerce a pune în spatele meu şi al CSAT abuzurile reale care se petrec în justiţie.
Nu dragilor, CSAT nu a cerut nici abuzuri, nici distrugerea politicienilor, nici arestarea oamenilor de afaceri şi nici nu a comandat dosare. CSAT a decis doar obligaţia instituţiilor statului de a copera legal în interesul românilor.
În concluzie, eu îmi asum deciziile CSAT.
Amnezicilor, nu uitaţi, “Băsescu e de vină“", scrie Traian Băsescu, pe rețeaua de socializare.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: