Traian Băsescu este de părere că  pierderea alegerilor prezidențiale au reprezentat un șoc pentru PSD și că faptul că au mărit pensiile și salariile nu i-a ajutat să obțină victoria mult visată.

„Totul i-a ieșit, inclusiv referendumul pe justiție. (…) Categoric, da (am fost impresionat- n.red), a jucat perfect și a avut și o conjunctură perfectă cu un PSD în degringoladă, debusolat și acest lucru s-a întâmplat după condamnarea lui Dragnea. PSD s-a prăbușit și din punctul de vedere al capacității decizionale”, a comentat fostul șef al statului, la Digi24.

„PSD-ul a realizat și i-a devenit o traumă uriașă că au mărit salariile și pensiile și au obținut un rezultat pe care l-am obținut eu când le-am tăiat. Românii au transmis: „Nene, nu mai suntem cumpărabili cu bani de la bugetul de stat, nu ne mai satisface faptul că ne dați un ban în plus, faceți autostrăzi, faceți-ne spitale. Ăsta a fost mesajul românilor. Uitați-vă la șocul din Moldova, cred că PSD nu-și revine din șoc. Este maturizarea societății”, a comentat Băsescu.

El a mai susținut că, indiferent de starea economică în care se află țara, PNL nu va tăia din pensii și salarii în an ele.