Băsescu a semnat decretul de numire a lui Morar

Băsescu a semnat decretul de numire a lui Morar

Şeful statului a semnat, astăzi, Decretul pentru reînvestirea lui Daniel Morar în funcţia de Procuror Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pe o perioadă de trei ani. Propunerea a fost făcută de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi trimisă la Cotroceni în urmă cu trei zile.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat săptămâna trecută, cu unanimitate, aviz favorabil pentru numirea acestuia la conducerea DNA.

"Anul 2008 a fost unul dificil, iar anul acesta ne aşteaptă raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei, motiv pentru care, cu unanimitate de voturi, Daniel Morar a fost desemnat să ocupe în continuare şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a precizat atunci vicepreşedintele CSM, procurorul Bogdan Licu.

Propus de Predoiu Daniel Morar a fost recomandat la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la sfârşitul lunii trecute, de către ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. Demnitarul a precizat atunci că pentru propunerea de numire a avut în vedere rezultatele profesionale ale lui Daniel Morar şi realizările pe care le-a avut acesta în lupta anticorupţie.

Pentru Cătălin Predoiu, Daniel Morar este a doua propunere pentru conducerea DNA după ce în această vară a considerat că Monica Şerbănescu, consilier în cadrul Ministerului Justiţiei ar fi trebuit să ocupe această funcţie.

Scandal la DNA

Săptămâna trecută, procurorul şef, Daniel Morar, a aruncat o "bombă", care a declanşat un întreg scandal la DNA: DGIPI interceptează telefoanele.

CV impresionant

Daniel Marius Morar s-a născut la data de 15 august 1966 în Luduş. A urmat studii la Liceul „Avram Iancu” din Aiud şi apoi la Facultatea de Drept „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.

  • După absolvirea Facultăţii, a lucrat ca procuror stagiar la Procuratura Locală Târgu-Mureş (1990-1992).
  • În anul 1992, a promovat examenul de capacitate al procurorilor stagiari şi a fost repartizat ca procuror la Procuratura Locală Cluj-Napoca (1992-1994).
  • Îndeplineşte apoi funcţiile de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj (1994-1997), procuror delegat (mai - noiembrie 1997) şi procuror (1997-1998) la Secţia de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.
  • În perioada 1 ianuarie 1999 - 25 iulie 2002, Daniel Morar a îndeplinit funcţia de Procuror şef la Secţia de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, încheindu-şi mandatul prin demisie.
  • Daniel Morar a obţinut, în anul 2002, Diploma „Meritul judiciar” clasa a IV-a pentru rezultate meritorii obţinute în activitate.
  • După ce a demisionat, a continuat să lucreze ca procuror la Secţia de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj (26 iulie 2002 - 12 august 2005).

În 2005, Morar a fost numit în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Funcţia sa este asimilată funcţiei de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITIŢI ŞI:

SILVIU SERGIU: Morar a scăpat de judecata lui Băsescu

Ne puteți urmări și pe Google News