Băsescu: PSD-iștii dezinformează Europa. Nu le face cinste

Băsescu: PSD-iștii dezinformează Europa. Nu le face cinste

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la reuniunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei(APCE), că PSD deinformează atunci când relatează despre raporturile dintre opoziţie şi şeful statului din România.

Şeful statului a fost întrebat de un parlamentar polonez, membru al grupului socialist, de ce refuză dialogul cu partidele de opoziţie din România. Drept răspuns, Traian Băsescu a arătat că reprezentanţii PSD sunt cei care refuză dialogul.

”Verificaţi şi o să vedeţi că partidele de opoziţie nu răspund niciodată invitaţiilor la dialog. Colegii dumneavoastră (parlamentarii PSD, membri ai grupului socialist – n.r.) v-au dezinformat şi v-au pus într-o situaţie delicată, pentru că ei nu vor dialog cu preşedintele. Dacă în ţară poate fi acceptată poziţia ca fiind un joc al opoziţiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei  nu le face cinste”, a spus şeful statului.

Traian Băsescu i-a amintit parlamentarului socialist că reprezentanţii PSD au boicotat chiar şi azi, prin neparticiparea la discursul său de la reuniunea APCE.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Puteţi verifica că parlamentarii din opoziţie nu răspund la dialog. Şi azi aveţi o probă. Parlamentarii social-democraţi nu sunt în sală. Nu le-am cerut eu să plece din sală. A fost iniţiativa lor, iar motivaţia publică pe care au dat-o e că a fost arestat un membru marcant al PSD fiind suspectat de fraudă”, a spus şeful statului.

Reprezentanţii PSD la reuniunea APCE, deputatul Adrian Năstase şi senatorul Titus Corlăţean, au anunţat cu o oră înainte de discursul preşedintelui Băsescu că vor boicota prin neparticipare.

Preşedintele Traian Băsescu efectuează azi o vizită la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, de la Strasbourg, la invitaţia preşedintelui forului, Mevlut Cavusoglu. Şeful statului a avut o întrevedere cu Mevlut Cavusoglu la finalul căreia a anunțat lansarea unei noi strategii privind integrarea romilor.