Barroso, preşedintele Comisiei Europene: Bulgaria este pregătită să adere la Schengen

Barroso, preşedintele Comisiei Europene: Bulgaria este pregătită să adere la Schengen

Bulgaria îndeplineşte criteriile necesare de aderare la Spaţiul Schengen, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, aflat vineri într-o vizită la Sofia, informează Novinite.

Potrivit şefului executivului comunitar, în chestiunea Schengen ar trebui luată o decizie în favoarea Bulgariei.

El a apreciat, în schimb, că această ţară trebuie să îşi îmbunătăţească nivelul de absorbţie a fondurilor europene şi lupta împotriva crimei organizate şi a corupţiei.

Alegerea viitorului Consiliu Judiciar Suprem şi a următorului procuror-şef va fi crucială pentru evoluţia ţării, a subliniat Barroso.

Ne puteți urmări și pe Google News

"De fiecare dată când vin în Bulgaria, sunt impresionat de progresele dinamice" ale ţării, a mai declarat oficialul european.

Şeful executivului comunitar a fost prezent vineri la inaugurarea celei de-a doua linii de metrou din Sofia, finanţată în proporţie de 50% din fonduri europene, care au însumat 476 milioane de euro. Barroso nu a făcut nicio referire la România, deşi cele două ţări erau examinate, cel puţin până în prezent, la pachet în eforturile de aderare la spaţiul fără graniţe interne. O decizie în acest sens ar trebui luată la următoarea reuniune Justiţie şi Afaceri Interne a UE din septembrie.