Evenimentul Zilei > Politica > Baronul de Vaslui, către colegi: „Oricum sunteți niște proști. Coronavirusul nu există”
Baronul de Vaslui, către colegi: „Oricum sunteți niște proști. Coronavirusul nu există”

Baronul de Vaslui, către colegi: „Oricum sunteți niște proști. Coronavirusul nu există”

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, și-ar fi catalogat colegii din conducerea partidului drept „niște proști”, precizând că noul coronavirus nu există.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la ședința Comitetului Executiv al PSD unde s-a discutat despre votul pe care parlamentarii partidului ar trebui să-l dea pe noua Lege a Carantinei. Într-o declarație făcută în cadrul întrunirii, Buzatu ar fi pus la îndoială existența noului coronavirus, conform unor surse participante la reuniune.

„Coronavirusul nu există”, ar fi declarat Buzatu în cadrul CEX-ului PSD.

Spre finalul discursului pe care l-a susținut, fără să-și dea seama că microfonul era deschis, baronul de Vaslui și-a calatogat colegii drept proști, spusele sale fiind auzite în întreaga sală de ședință.

„Oricum, sunteți toti niște proști!”, ar fi spus Dumitru Buzatu, potrivit surselor citate de G4media.

Liderii PSD s-au reunit într-o ședință a Comitetului Executiv Național pentru a decide cum să abordeze în Parlament proiectul de lege transmis de Guvern, privind carantinarea și izolarea. Actul normativ a fost adoptat joi de Camera Deputaților și se află în prezent în comisia juridică din Senat, forul decizional, care este controlat de PSD.

La finalul reuniunii, liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD intenționează să blocheze votul acordat în Senat pe proiectul de lege propus de Guvern, care ar permite carantinarea și izolarea individuală a bolnavilor și suspecților de infectare cu Covid-19 până când premierul şi ministrul Sănătăţii se vor prezenta în Parlament ca să lămurească aspectele neclare din acest proiect.

„Legea înaintată de către Guvernul Orban este o lege proastă aşa cum a fost prezentată, atât în Camera Deputaţilor, iar acum, în Senat, Senatul fiind forul decizional. Am încercat la Camera Deputaţilor să avem, cu ONG-urile, un punct de vedere transparent asupra legii, o să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi”, a precizat Marcel Ciolacu la finalul întrunirii conducerii PSD.

La scurt timp după declarațiile lui Ciolacu, Guvernul a transmis o precizare subliniind că nici premierul Ludovic Orban, nici un alt ministu, nu au fost chemați oficial în Parlament.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: