Baronii PSD către Geoană: guvernăm sau te-ngropăm!

Baronii PSD către Geoană: guvernăm sau te-ngropăm!

Revista presei.

Cotidianul Baronii PSD către Geoană: guvernăm sau te-ngropăm!

Mitrea, Oprişan, Nicuşor Constantinescu şi alţi lideri din teritoriu i-au transmis liderului PSD că îi interesează doar guvernarea, nu ambiţiile lui de a fi premier.

Liderii PSD au făcut ieri pelerinaj la biroul lui Mircea Geoană din Kiseleff, sediul central semănând cu o bombă în prag de explozie. Miron Mitrea şi grupul preşedinţilor de Consilii Judeţene au încercat să preia în forţă controlul asupra negocierilor de guvernare, făcând presiuni pentru alianţă cu PD-L. Viorel Hrebenciuc pregătise pentru ieri-seară negocieri cu liderii PNL, după ce liberalii urmau să semneze în cursul zilei un protocol de alianţă cu UDMR. Însă, cu o seară înainte, Mircea Geoană se întâlnise la un restaurant cu liderii PD-L, încercând să vadă dacă poate obţine o înţelegere pentru gu­­­vernare cu democraţii.

Democraţii au fost reprezentaţi la discuţiile cu preşedintele PSD de Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Radu Berceanu, care, potrivit unor surse din con­duce­rea PSD, i-au comunicat lui Mircea Geoană că ei ar fi de acord cu alcătuirea unui guvern PD-L-PSD, dar cu anumite condiţii: Mircea Geoa­­­­nă să renunţe la ambiţia sa de a fi premier şi să rămână în Par­­­lament, eventual pe funcţia de pre­­­­şedinte al Senatului, din guvern să nu facă parte conservatorii lui Dan Voiculescu, iar PSD să nu desemneze un candidat la alegerile prezidenţiale din 2009. Libertatea Poliţist prins când lua mită 11.000 de euro

Un ofiţer de la Poliţia Trans­porturi Constanţa a fost reţinut de procurorii DNA, în noaptea de luni spre marţi, după ce a fost prins în flagrant primind mită 11.000 de euro.

Comisarul Claudiu Bucur (foto), care lucra în ca­drul Biroului In­ves­tigaţii Criminale, a fost prins în flagrant în timp ce primea 11.000 de euro pentru so­­luţionarea favorabi­lă a unui dosar pe­nal pe care îl avea în lu­cru. În urmă cu a­pro­ximativ un an, fostul şef al Secţiei Re­gio­nale de Poliţie Trans­por­turi Con­stan­ţa, co­mi­sar- şef Ioan Bucur, ve­ri­şorul comisarului Cla­udiu Bu­cur, a fost prins şi el în flagrant pri­mind mită 1.000 de eu­ro de la un subaltern. El a fost con­damnat definitiv la un an de în­chi­soare, fiind eliberat condiţionat după nouă luni.

Adevărul

Deputat-puşcăriaş şi deputat cu 34 de voturi!

Virgil Pop, de la PNL, va primi un mandat de deputat, deocamdată el se află în arestul Poliţiei din Cluj. O altă curiozitate este UDMR-istul Koto Iosif. Acesta a ajuns deputat deşi a fost votat doar de 34 de români din Africa şi din Asia!

Clujeanul ales în Camera Deputaţilor din închisoare, situat la alegeri pe locul al treilea în Colegiul nr. 8 Turda, va primi un mandat de deputat, după ce s-a făcut redistribuirea voturilor.

UDMR Cluj, a declarat că Virgil Pop este unul dintre beneficiarii sistemului de redistribuire a mandatelor. Informaţia a fost confirmată şi din partea PNL, de către deputatul informatician Mircea Puşcă. Turdeanul s-a situat pe locul al treilea la alegerile de duminică, cu 2.299 voturi, care reprezintă 11,82% din numărul total de voturi valabil exprimate.El a fost devansat de democrat-liberalul Vasile Miclăuş, care a obţinut 40% din voturi, şi de pesedistul Ucu Faur – 23%.

Gazeta Sporturilor

Lobonţ pleacă în Rusia sau Ucraina

Lobonţ le-a transmis şefilor că va pleca în pauza de iarnă, el avînd oferte din spaţiul ex-sovietic.

Cele 18 partide bifate de Bogdan Lobonţ în acest sezon, în toate competiţiile, ar putea fi ultimele în tricoul alb-roşu. Goalkeeper-ul de 30 de ani a avut o întîlnire zilele trecute cu oficialii clubului şi le-a transmis acestora că nu va mai continua în Ştefan cel Mare din 2009. Acţionarii au încercat să se împotrivească, însă şi-au dat seama că Lobby este greu de ţinut, mai ales că are cîteva oferte tentante din Rusia şi din Ucraina. Lobonţ, care cîştigă 500.000 de euro pe sezon la Dinamo, ar urma să încaseze cel puţin dublu în cazul în care una dintre Rubin Kazan, Şahtior, Dinamo Kiev, Metalurg Doneţk, Terek Groznîi şi Rubin Kazan vor face o ofertă concretă de transfer.

Cancan

Candidatii au cheltuit 145 de milioane de euro In campanie, toti candidatii le-au plans de mila profesorilor, i-au batut pe umar, guvernantii le-au dat ceva, parlamentarii le-au promis mai mult. Necesarul pentru marirea salariilor cu 50% era de circa 1 million de euro pe an, iar aspirantii la fotolii de parlamentar au cheltuit cel putin 145 milioane de euro in aceasta campanie electorala.

Legea 334/2006 privind finantarea partidelor in campania electorala a fost modificata printr-o Ordonanta a Guvernului la data de 27.08.2008. Conform acesteia, un candidat la Senat cheltuieste 500 de salarii de baza minime brute pe tara (circa 75.000 de euro), iar cel pentru Camera, 350 de salarii de baza minime brute pe tara (50.000 de euro). La nivel central, suplimentar fata de limitele maxime admise pentru fiecare candidat, partidul poate cheltui o suma de maximum 50 de salarii minime brute pe economie pentru fiecare candidat, adica pana la 7.000 de euro. In campanie s-au inscris 2.965 candidati pentru cele 452 locuri de parlamentar (315 de deputati si 137 de senatori).

Ziua

Profesorii la mana elevilor

"Aberatiile" ministrului Educatiei au fost legalizate de Guvern. Executivul a admis ca scolarii sa dea nota la purtare profesorilor.

Ultimul "cadou" facut de Executiv profesorilor este hotararea de Guvern adop­tata saptamana trecuta, prin care care se stabilesc noi reguli de evaluare a cadrelor didactice. Ideea lansata la inceputul lunii octombrie de ministrul Educatiei, Anton Anton, a dat, astfel, roade, in ciuda contestarii ei de catre sindicatele din Invatamant.

Concret, Anton propunea ca elevii si parintii sa aiba un cuvant de spus in evaluarea finala a dascalilor, iar salarizarea acestora sa se faca in functie de perfor­manta elevilor. Sindicatele acuza ca nu au fost consultate cu privire la noile reguli si anunta ca vor contesta masura. Gheorghe Izvoranu, presedintele Federatiei "Spiru Haret", argumenteaza: "Contestam aceasta hotarare pentru ca este absolut fara sens si in contradictie si cu legislatia in vigoare. De fapt, aceasta initiativa trebuia discutata cu sindicatele, insa tot ce a facut Ministerul Educatiei in ultima perioada a fost sa incalce absolut toate prevederile legale, mergand de la Constitutie, Legea invata­mantului, Statutul persona­lului didactic, pana la Codul Muncii si legislatia privind sindicatele", a reclamat liderul FSI "Spiru Haret". România Liberă

Parlamentul anti-nominal Prima etapa a procesului redistribuirii mandatelor a scos la lumina o serie intreaga de "anomalii" ale noului sistem de vot.

Ocupanti ai locurilor doi si chiar trei au primit mandat de senator ori de deputat, in conditiile in care unii dintre ei au strans sub 20% din voturile valabil exprimate.In contrapartida, au ratat intrarea in Parlament politicieni care s-au situat pe primul loc in colegiul in care au candidat, dar care nu au reusit sa stranga 50% plus unul din voturi. In afara putinilor candidati norocosi care si-au adjudecat in mod direct un mandat de senator ori de deputat acumuland 50% plus un vot, toti ceilalti au fost nevoiti sa astepte redistribuirea pentru a afla daca vor intra sau nu in viitorul legislativ. Prima etapa a redistribuirii, desfasurata ieri si care a tinut cont daca un candidat a depasit sau nu coeficientul electoral al fiecarei circumscriptii, a scos la iveala primele anomalii ale Legii votului uninominal.

Ne puteți urmări și pe Google News