Baronii locali renunță la referendumurile în județe

Baronii locali renunță la referendumurile în județe

USL consideră că referendumuirle locale nu mai au sens după ce coaliția de guvernământ a decis azi să renunțe la ideea reorganizării administrativ-teritoriale.

"Dacă decizia publică şi asumată de Guvern este că au înţeles şi se dau bătuţi, nu cred în acest moment că trebuie să mai mergem la referendum", a declarat Victor Ponta, președintle PSD azi după ședința colaliției de guvernământ. Coaliția a decis azi să amâne până la toamnă discuții privind regionalizarea. Ponta: PDL a dat înapoi de frică Potrivit lui Ponta, motivul pentru care democrat-liberalii au acceptat propunerea UDMR de amânare, până în toamnă, a discuţiilor privind procesul de reorganizare administrav-teritorială a României a fost acela că PDL-ului i-a fost teamă să nu îşi piardă "scaunele de miniştri".

"PDL nu a dat înapoi pentru că a înţeles că e o prostie ceea ce le cere Băsescu, ci a dat înapoi de frică să nu-şi piardă scaunele, că dacă pleacă UDMR rămân ei fără scaunele de miniştri. Ce e de lăudat aici? Sunt nişte laşi şi nişte indivizi iresponsabili", a afirmat Ponta.

El a adăugat că în situaţia în care Executivul va dori să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului pe acest subiect, în cadrul unei sesiuni parlamentare extraordinare, parlamentarii opoziţiei vor fi mobilizaţi pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului.

Ne puteți urmări și pe Google News