Evenimentul Zilei > Politica > Baron de Botoșani condamnat definitiv la închisoare. Cu suspendare
Baron de Botoșani condamnat definitiv la închisoare. Cu suspendare

Baron de Botoșani condamnat definitiv la închisoare. Cu suspendare

Florin Țurcanu, preşedintele CJ Botoşani, a fost condamnat definitiv la închisoare de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava. Acesta a primit şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia vine după recursul formulat de Ţurcanu la condamnarea dată de Astăzi la ora 14.00, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a primit sentinţa definitivă în cazul dosarului de fals intelectual pentru care era judecat. Curtea de Apel Suceava a decis condamnarea definitivă a acestuia la şase luni de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de un an şi şase luni. Florin Ţurcanu era deja condamnat de Judecătoria Botoşani la începutul acestui an, pentru fals intelectual, după ce a dat afară fraudulos în calitatea de şef al PNL trei membri de partid. Pedeapsa dată de magistraţii botoşăneni a fost aceeaşi, de şase luni de închisoare cu suspendare.

Prin excludere, inamicii lui Țurcanu pierdeau mandatul de concilieri județeni. În locul lor Ţurcanu plănuia să aducă oamenii agreaţi de acesta. În acest sens, au fost daţi afară în mod fraudulos, spun procurorii: Cristina Bahrin, Aurelia Aroşoaie şi George Ostafie. Cum locul vacantat în consiliul judeţean urma să fie luat de următorul membru de partid de pe lista PNL, Florin Ţurcanu a ajuns să dea afară şi câte cinci membri odată, ca să se ajungă la persoana agreată de şeful PNL local.

În urma acestei condamnări Florin Ţurcanu nu riscă să îşi piardă mandatul. Legea este interpretabilă în cazul unei condamnări cu suspendare pe o perioadă scurtă de timp şi mai ales fără interzicerea din partea instanţei de alege şi de a fi ales.