“Am trimis un proiect de acord privind un nou parteneriat la Parlamentul European și la Consiliul European (care reprezintă statele membre) pentru discuții”, a transmis Michel Barnier.

“Acest text demonstrează că este în continuare posibilă o relație ambițioasă și globală. Trebuie să ne acordăm toate șansele pentru a reuși”, a declarat acesta. “Ne bucurăm de colaborarea cu Regatul Unit”.

Proiect contra proiect

Acest text de 441 de pagini, a cărui copie a fost obținută de AFP, a fost prezentat vineri după-amiază statelor membre, care vor putea ulterior să transmită întrebările și comentariile. Dar …”Pe data de 9 martie am anunțat că vom transmite în curând un proiect de acord de liber-schimb și alte texte”, a transmis negociatorul britanic David Frost ca răspuns la afirmațiile lui Barnier. “Ne bucurăm la ideea de a discuta în curând pe marginea proiectului nostru”, a adăugat el.

La Bruxelles, anumite state membre continuă să facă presiuni pentru ca Michel Barnier să apere o relație strânsă cu Londra în cadrul unui acord care să garanteze “condiții de concurență echitabile (”level playing field”)” între întreprinderi.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE