Discuția tet-a-tet a fost găzduită de un apropiat al celor doi, Petre Badea, cel care l-a chemat la locul întâlnirii pe Nicușor Dan.

La baza întrunirii au stat dezvăluirile despre Dan Barna apărute în Riseproject, practic un site apropiat generalului Coldea. Presa a relatat pe larg afacerile onorease, cercetate în prezent de organele abilitate, desfășurate de firmele liderului USR, Dan Barna. În aceste condiții, Coldea se reorientează, temându-se de scandalul care a explodat partidul, și îi oferă sprijin lui Nicușor Dan pentru preluarea formațiunii politice de la Barna, cât și pentru a-i susține candidatura la Primaria București. Atât de dragă lui Nicușor, scrie ziuanews.ro.

S-a stabilit ca preluarea partidului să se facă după ce Barna va avea eșec la prezidențiale, sondajele prefigurând o infrângere a acestuia. Pe scurt nu va intra în turul doi, motiv suficient pentru a fi debarcat de la conducere. Asta fără a mai lua în calcul redeschiderea dosarelor sale.

Florian Coldea este considerat a fi artizanul USR, cel care a  scos din „joben” această compoziție politică a statului paralel, cu scopul de a redobândi puterea politică dupa ce fostul prim adjunct al SRI a fost scos pe ușa din spate din „campul tactic”.

Sa mai spunem ca Petre Badea, actionar principal la Aedificia Carpati, cel care a gazduit intalnirea, este unul dintre cei mai vechi apropiati din business ai lui Florian Coldea.

Legătura acestuia cu Nicușor Dan este și ea una de notorietate. La vremea când candida la primăria Capitalei, șeful de atunci al UCB, Nicuşor Dan, a fost acuzat că a dat în judecată Universitatea Bucureşti pentru a apăra interesele unui sponsor de campanie, adică chiar patronul Aedificia Carpaţi, omul de afaceri Petre Badea.

Atunci, președintele Senatului Universității București, sociologul Marian Preda, a spus, că Nicușor Dan a dat în judecată această universitate, încercând să blocheze construirea unor cămine. Scopul fiind apărarea intereselor firmei prietene și sponsor, Edificia Carpați.