„Am avut vineri un dialog cu premierul Orban, ne vom auzi și luni ca să stabilim o întâlnire, cel mai probabil marți. Proiectul anticipatelor îl susținem cu toate resursele și suntem cumva aliniați pe ceea ce urmează se întâmple în perioada următoare”, a spus Barna, duminică, prin telefon la Digi24.

El a adăugat, pentru aceeași sursă, că se așteaptă ca PSD să se opună alegerilor anticipate și a relatat refuzul primit din partea lui Ludovic Orban legat de o posobilă intrare la guvernare a partidului pe care îl reprezintă. „În discuția de vineri, premierul Orban a declinat disponibilitatea noastră, această ofertă. O să vedem și în discuția de la începutul săptămânii, când voi repeta propunerea, repet, în situația în care nu se ajunge la anticipate. Anticipatele sunt miza zero”, a punctat Barna.

El mai spune că nu peste mult timp va putea fi confirmată și o eventuală înțelegere între PNL și PSD: „Existența acestui scenariu va fi confirmată exact de atitudinea PNL în etapa de pregătire a alegerilor locale și de desemnare a candidaților. Dacă nu există colaborare deschisă în orașe și municipiile unde putem scăpa cu adevărat de PSD, având colaborare cu cei de la PNL, dacă nu există această deschidere – mesajele din ultimele zile nu o confirmă, atunci putem pune, într-adevăr, problema unei înțelegeri a vechilor dinozauri a politicii românești.

Dacă lucrurile însă merg în logica asta, în care avem șansă să trimitem mulți primari PSD acasă, atunci putem spune că e un context politic”. Liderul USR a mai menționat, în aceeași intervenție telefonică, și că în audierile parlamentare care vor urma se va aduce în discuție nerealizarea multora din angajamentele politice.