Evenimentul Zilei > Politica > Barna (USR): O gaşcă de penali conduce România
Barna (USR):  O gaşcă de penali conduce România

Barna (USR): O gaşcă de penali conduce România

Liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat că sentimentul că o gaşcă de penali conduce România în acest moment, în frunte cu liderul PSD, Liviu Dragnea, este unul acut.

Barna a afirmat, într-un interviu la RFI, că Paul Stănescu, vicepremier și ministrul al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, respectiv consilierul premierului Viorica Dăncilă – Darius Vâlcov ar trebui să-şi dea demisia din Guvern.

„În acest al treilea guvern, domnul Liviu Dragnea a ţinut să dea cu flit întregii Românii. Practic, a vrut să adune toate persoanele cu probleme penale, cu probleme de integritate şi de credibilitate din guvernele anterioare şi din jurul domniei sale şi să-i aşeze pe toţi într-un guvern pe care să ni-l servească ca un dispreţ suprem la adresa României. Evident că cele două persoane care sunt într-o fază procedurală în cadrul proceselor ar trebui să-şi dea demisia. Domnul Stănescu chiar a promis că va face lucrul acesta dacă va primi un verdict nefavorabil, o să vedem ce se întâmplă. Dar sentimentul că o gaşcă de penali conduce România în acest moment, în frunte cu Liviu Dragnea, este unul acut. Adică, faptul că mai mulţi oameni cu probleme penale sunt menţinuţi în conducerea statului dă un sentiment de legitimă frustrare pentru cetăţenii activi ai societăţii", a precizat preşedintele USR.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat joi de ÎCCJ la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă.