Barbra Streisand, "urata si frumoasa"

Barbra Streisand, "urata si frumoasa"

"Sunt simpla, complexa, generoasa, egoista, urata, frumoasa, lenesa si activa", se caracterizeaza regizoarea, actrita, compozitoarea, producatoarea, scenarista, dar, mai presus de toate, cantareata Barbra Joan Streisand.

In adolescenta decide ca uraste facultatea, isi ia viata in maini si incepe sa cante intr-un club de noapte. Ulterior "avanseaza" intr-un club pentru homosexuali, singurul de acest gen din Manhattan, unde are mare succes.

Mama Barbrei afirma ca nu s-a gandit niciodata la o cariera in muzica sau film pentru fiica ei, fiindca nu era suficient de atragatoare pentru a avea succes. Ambitiile si talentul Barbrei ii demonstreaza insa contrariul.

Dupa cateva roluri mici in music-hallurile de pe Broadway, Barbra semneaza primul contract cu o casa de discuri. Cu intaiul sau  album intra deja in topuri, intr-o lume in care The Beatles si Elvis dadeau tonul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru ca vocea ei nu se adapta rock-ului, artista ramane la pop, gen care a propulsat-o in fruntea clasamentelor din toata lumea. Melodii ca "The Way We Were", "Evergreen", "No More Tears" si "Woman In Love" sunt ascultate si azi, la fel ca in anii ‘70.

Si-a invins frica de scena

Abia dupa aproape trei decenii de la debut, Barbra are curajul sa sustina pentru prima data un concert, fiind dominata de o cumplita frica de scena. Biletele se vand in mai putin de o ora, iar banii sunt donati in scopuri caritabile.

Nici cariera cinematografica nu ramane in umbra, printre succesele ei numarandu-se roluri in filme precum "Ce se intampla doctore?", "Yentl", "Cele doua fete ale dragostei" si "Printul mareelor".

Este cunoscuta si ca apriga sustinatoare a Partidului Democrat. Viata personala nu i-a adus prea multe satisfactii: are un fiu, doua casnicii, dar si multe relatii esuate la activ.