Ucigaşul unui membru al clanului Corduneanu: "am fost în legitimă apărare"

Ucigaşul unui membru al clanului Corduneanu: "am fost în legitimă apărare"

În cursul zilei de ieri şi toată noaptea trecută s-au organizat filtre în oraşul Iaşi şi în împrejurimi pentru a-l prinde pe principalul suspect în cazul uciderii lui Răzvan Hotin.

UPDATE 17:00. Judecătorii au decis ca cel care l-a înjunghiat pe Răzvan Hotin, Gheorghe Stegaru (36 de ani), să fie arestat pentru 30 de zile. Bărbatul, care e un unchi al mamei copilului, a spus în faţa judecătorilor că Hotin era foarte agresiv, nu a intenţionat să-l atace pe acesta şi a fost în legitimă apărare. Hotin ar fi fost ucis chiar cu propria armă, un cuţit pe care îl avea la el.

UPDATE 13:02. Gheorghe Stegaru, individul care l-a înjunghiat mortal, în urmă cu două zile, în timpul unui conflict care a avut loc în Iaşi, pe un interlop apropiat al clanului Corduneanu, s-a predat Poliţiei. El urmează să fie prezentat judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă, pentru omor calificat. Gheorghe Stegaru, în vârstă de 36 de ani, a venit la Poliţie însoţit de avocatul său. În cursul zilei de astăzi, judecătorii de la Tribunalul Iaşi vor hotărî dacă vor admite cererea procurorilor de a-l aresta pe Gheorghe Stegaru, cel care l-ar fi ucis pe Răzvan Hotin, fratele vitreg al unuia dintre capii clanului Corduneanu. Propunerea de arestare emisă în lipsă este pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.     Răzvan Constantin Hotin a fost găsit fără suflare duminică noaptea la marginea oraşului, în cartierul rezidenţial Bucium. Cel care l-a înjunghiat pe Hotin ar fi cumnatul său, Gheorghe Stegaru, care a fost eliberat din închisoare de curând, după ce a ispăşit o condamnare pentru tentativă de omor.

Potrivit primelor informaţii, Hotin a mers în Bucium să-şi vadă fetiţa care se afla la un picnic cu foştii săi socri. Datorită vieţii sale destrămate, părinţii fostei soţii, aflată acum la muncă în Italia, i-au interzis acestuia să-şi vadă copilul. Când a ajuns la picnic, Hotin s-a luat la ceartă cu ei, iar când conflictele au degenerat, Gheorghe Stegaru, un fost cumnat, l-ar fi înjunghiat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victima, Răzvan Constantin Hotin a fost arestat preventiv în 2003 pentru tâlhărie. De asemenea, în 2007 a fost din nou arestat împreună cu Bogdan Corduneanu (Tofan în prezent) după ce au şantajat o femeie de afaceri din Iaşi.