Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina fac cercetări în acest caz pentru ucidere din culpă. Din primele cercetări a rezultat că, în 11 februarie, în jurul orei 16.20, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Slatina și a fost internat cu diagnosticul de "stare de ebrietate, agitaţie psihomotorie". Opt ore mai târziu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 00.30, bărbatul a decedat.
Potrivit certificatului medical, cauza directă a decesului bărbatului a fost "insuficienţa cardio-respiratorie acută declanşată de o pneumonie acută interstiţială".
Medicul pledează nevinovat
Medicul Cornel Fulga de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a fost suspendat în 15 februarie, în urma decesului bărbatului de 65 de ani, din comuna Găneasa.
Echipa de control a Ministerului Sănătăţii a mers, în 17 februarie, la Spitalul Judeţean din Slatina pentru a stabili dacă medicul se face vinovat în cazul morţii pacientului. La ieşirea de la audieri, medicul a declarat că nu se simte vinovat, motivând că l-a trimis pe bărbat la Secţia de Psihiatrie întrucât "era foarte agitat".