Doi bărbați care au făcut live pe Facebook, bătânu-și joc în direct de agenții care i-au oprit pentru un control de rutină sunt acum cercetați penal, a anunțat Poliția Timiș prin intermediul unui comunicat de presă. Îb acest caz, ppolițiștii Biroului Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș s-au sesizat din oficiu.

„În fapt, la data de 23 februarie a.c., în jurul orei 17.30, doi polițiști din Recaș, fiind în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, de supraveghere și control al traficului rutier, au oprit pe strada Vinului din orașul Recaș, un autoturism condus de un bărbat, de 50 de ani. În timpul procedurii de verificare a documentelor înmânate de conducătorul autoturismului, bărbatul de 23 de ani a filmat și transmis live, pe contul personal de pe o rețea de socializare, întreaga activitate desfășurată de către cei doi polițiști. În acest timp, atât acesta, cât și conducătorul autoturismului le-au adresat expresii jignitoare polițiștilor, în scop de intimidare și de natură să le lezeze demnitatea. De asemenea, filmarea a înregistrat, până la data de 25 februarie a.c., 97.000 de vizualizari și a fost preluată de mai multe publicații online, aducând gravă atingere demnității polițiștilor și provocând indignarea mai multor persoane care au vizionat înregistrarea și au adăugat comentarii la aceasta”, a transmis IPJ Timiș.

Pe numele celor doi bărbați, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice (articolul 257, alin. 2, raportat la articolul 371, ambele din Codul Penal). Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.