Macabra descoperire a fost făcută miercuri după-amiaza de un angajat municipal responsabil pentru curăţarea zonei în comuna de frontieră Ferney-Voltaire (est).

„Era cu siguranţă de mai multe zile acolo, corpul era în stare de putrefacţie avansată. Capul a fost găsit lângă trup, însă nu excludem să fi fost vorba de vreun animal”, a declarat procurorii francezi.

În mod ciudat, bărbatul nu purta nici pantaloni, nici lenjerie. Procuratura din Bourg-en-Bresse (est) consideră că, din cauza vârstei bărbatului, a zonei izolate unde a fost găsit şi a faptului că avea bani la el, este posibil ca acestuia să i se fi făcut rău în timp ce îşi făcea nevoile.

Corpul a putut fi identificat datorită documentelor de identitate găsite în hainele sale, fiind vorba de un cetăţean elveţian în vârstă de 81 de ani, care dispăruse din 2 iunie.

În încercarea de a determina cauzele morţii, rămăşiţele sale fost transferate la institutul medico-legal din Lyon, în timp ce autorităţilor elveţiene li s-au cerut informaţii despre persoana decedată, anunță Agerpres.