Barack Obama își cere scuze organizației Medici Fără Frontiere pentru bombardarea spitalului din Kunduz

Barack Obama își cere scuze organizației Medici Fără Frontiere pentru bombardarea spitalului din Kunduz

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a cerut "scuze", miercuri, președintei organizației Medici fără Frontiere (MfF) după ce aviația americană a bombardat un spital al MfF din orașul afgan Kunduz, soldat cu 22 de morți, relatează AFP.

"În această dimineață, din Biroul Oval, președintele Obama a vorbit la telefon cu Joanne Liu, președinta internațională a MfF, pentru a-și cere scuze și a prezenta condoleanțe echipelor MfF și pacienților care au fost uciși sau răniți după ce o lovitura aeriană americană a lovit din greșeală un spital al MfF din Kunduz", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

El a precizat că liderul administrației de la Washington, care a discutat telefonic și cu președintele afgan, Ashraf Ghani, și-a luat angajamentul că va fi desfășurată o anchetă "completă și transparentă", scrie Agerpres.

Întrebat despre solicitarea MfF cu privire o eventuală anchetă internațională, Josh Earnest a repetat că președintele SUA are încredere în Pentagon pentru a efectua o anchetă "transparentă și obiectivă".

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, sunt în desfășurare trei anchete — conduse de SUA, Afganistan și NATO — pentru a elucida condițiile în care atacul a fost aprobat și pus în practică.

MfF însă, care s-a grăbit să afirme că tragedia de la Kunduz este o "crimă de război", a susținut miercuri că "nu are încredere într-o anchetă militară internă".