Evenimentul Zilei > International > Barack Obama către negrii americani: nu vă mai plângeţi, luptaţi pentru oportunităţi
Barack Obama către negrii americani: nu vă mai plângeţi, luptaţi pentru oportunităţi

Barack Obama către negrii americani: nu vă mai plângeţi, luptaţi pentru oportunităţi

Preşedintele american, Barack Obama, le-a cerut ieri liderilor de culoare să "înceteze să se mai plângă" şi să-l urmeze în lupta pentru locuri de muncă şi oportunităţi. Şi, deşi nu a spus-o în mod direct, Obama le-a cerut americanilor de culoare sprijinul pentru obţinerea celui de-al doilea mandat la Casa Albă, notează agenţia Associated Press.

Discursul preşedintelui american la banchetul anual al „Congressional Black Caucus”, a reprezentat răspunsul său la îngrijorările crescânde exprimate de liderii de culoare care susţin că Obama face prea multe concesii în discuţiile sale cu republicanii, şi nu face destul pentru a combate şomajul în rândul afro-americanilor, care este aproape dublul mediei naţionale la 16,7 %.

Însă, a spus el, negrii trebuie să aibă credinţă în viitor şi să înţeleagă că lupta nu va fi câştigată dacă ei nu vor lupta alături de el. „Am nevoie de ajutorul vostru”, a spus Obama, potrivit AP, preluată de Agerpres.

Preşedintele american a mai spus că de pachetul de reduceri fiscale pe salarii, reduceri de impozite pe afaceri şi cheltuielile pentru infrastructură vor beneficia 100.000 de întreprinderi deţinute de persoane de culoare şi 20 de milioane de muncitori afro-americani.
Republicanii au afirmat că sunt deschişi la unele dintre aceste măsuri fiscale – însă se opun mijloacelor sale de a plati pentru ele: creşterea impozitelor pentru cei mai bogaţi americani şi marile companii din SUA.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: