Evenimentul Zilei > International > AVERTISMENTUL lui Barack Obama către Ucraina: „Vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele”
AVERTISMENTUL lui Barack Obama către Ucraina: „Vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele”

AVERTISMENTUL lui Barack Obama către Ucraina: „Vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele”

Președintele SUA a declarat că, în opinia sa, principala responsabilitate pentru escaladarea violențelor de ieri, de la Kiev, soldate cu moartea a 26 de persoane și rănirea câtorva sute, îi revine administrației președintelui Victor Ianukovici, potrivit NBC News.

"Statele Unite consideră că Administraţia de la Kiev poartă principala responsabilitate pentru violenţe; vor exista consecinţe dacă vor fi depăşite limitele. Cerem Administraţiei Ianukovici să dea dovadă de reţinere, să nu recurgă la forţă. Ne aşteptăm ca protestele paşnice să rămână paşnice", a avertizat Obama, citat de NBC News.
Un mesaj similar a transmis miercuri și vicepreședintele american, Joe Biden, care i-a spus președintelui Ianukovici, într-o convorbire la telefon, că SUA sunt "preocupate serios" de situația din Ucraina.
Reacții dure la adresa administrației de la Kiev au venit și din partea liderilor din Uniunea Europeană. De altfel, UE ar putea adopta astăzi sancţiuni la adresa Ucrainei, interzicând călătoriile oficialilor în statele membre şi îngheţând conturile lor din străinătate.
La rândul său, înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay, a condamnat violenţele sângeroase şi a cerut "o anchetă urgentă şi independentă".
Pe de altă parte, președintele Ucrainei a anunțat, miercuri seara, că a încheiat un "armistițiu" cu opoziția și că este dispus să reia negocierile.
26 de morți și sute de răniți
În confruntările violente dintre forțele de ordine și protestatarii pro-europeni din centrul Kievului și-au pierdut viața cel puțin 26 de persoane, iar alte câteva sute au fost rănite.
Mii de manifestanții au rămas, și în această noapte, pe baricadele ridicate în Piața Independenței din Kiev.

Foto: Reuters

CLICK PE IMAGINI PENTRU A VEDEA FOTOGRAFII DE LA PROTESTELE DIN KIEV

CITIȚI ȘI:

  • UPDATE. Ucraina în pragul RĂZBOIULUI CIVIL: 26 de morţi. Rusia denunță o tentativă de lovitură de stat, ONU cere o anchetă
  • Vicepreşedintele american Joe Biden, către Viktor Ianukovici: Retrageţi forţele de ordine
  • Polonia va cere UE impunerea de sancțiuni Ucrainei. Franța, Germania și SUA au consultări
  • FILMUL CONFLICTULUI. Cum a ajuns Ucraina în pragul unui războiului civil
  • RUSIA: „Să nu se repete scenariul IUGOSLAV în Ucraina”
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: