Evenimentul Zilei > Actualitate > Bănuiţi câţe monede se aruncă zilnic în celebra Fontana di Trevi? Peste un milion de euro pe an
Bănuiţi câţe monede se aruncă zilnic  în celebra Fontana di Trevi? Peste un milion de euro pe an

Bănuiţi câţe monede se aruncă zilnic în celebra Fontana di Trevi? Peste un milion de euro pe an

Mulţi oameni probabil ca îşi aduc aminte de acastă magnifica fontana din filmul lui Fellini La Dolce Vita. Scena faimoasă în care Anita Ekberg sta îmbracată în apa rece a fântânii a fost filmată pe parcursul unei săptămâni de iarna.

O serie de legende spun că  ca aruncarea unei monede cu mâna dreaptă peste umarul stang, va asigura reintoarcerea în Roma. A doua legenda a servit drept sursa de inspiratie pentru filmul “Trei monede in Fantana Trevi”. Ea spune că trebuie să arunci trei bani in fântână. Primul îţi garantează reintoarcerea la Roma, al doilea îţi asigură o nouă iubire, iar al treilea te va face să te căsătoreşti.

Iar turiştii asta fac, aruncă monedele în Fontana di Trevi în funcţie de dorinţele avute. Peste un milion de euro sunt aruncaţi anual de turişti în fântână, bani care sunt  folosiţi pentru un fond umanitar.

Mai precis, se aruncă monezi în valoare de aproape 25.000 de dolari pe săptămână în Trevi, adică aproape 3.500 pe zi, (in jur de 1,3 milioane de dolari pe an), dar ce se întâmplă cu monezile? Sunt adunate de către o organizaţie caritabilă, iar banii sunt folosiţi pentru a ajuta diferite grupuri nevoiaşe din Roma, dar şi grupuri de pe tot globul.