Bani mai mulţi pentru mame

Bani mai mulţi pentru mame

Mamele care nasc gemeni sau tripleţi primesc vor primi 600 lei pe lună pentru fiecare copil.

Plenul Senatului a adoptat săptămâna trecută, cu 89 de voturi "pentru", o propunere legislativă prin care în cazul naşterilor survenite în urma sarcinilor multiple, suplimentar faţă de indemnizaţia stabilită de lege se acordă câte 600 de lei pentru fiecare copil, începând cu al doilea născut.

Propunerea legislativă aparţine unor deputaţi din rândul minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, precum şi unor parlamentari PNL şi PDL şi are drept obiect acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului pentru fiecare copil în parte, în cazul sarcinilor multiple.

Astfel, s-a decis ca, în cazul naşterilor survenite în urma sarcinilor multiple, suplimentar faţă de indemnizaţia stabilită de lege se acordă câte 600 de lei pentru fiecare copil, începând cu al doilea născut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anul trecut, în octombrie, deputaţii au votat proiectul de lege prin care indemnizaţia pentru mamele care sunt în concediu de maternitate să se calculeze la 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei.

Legea, a intra însă în vigoare la începutul anului.

Femeile care intră în concediu de maternitate pot primi, la alegere, pe o perioadă de doi ani, o indemnizaţie lunară de 600 de lei sau, opţional, 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.