Bani falşi în Sălaj

Bani falşi în Sălaj

Patru tineri din judeţul Sălaj au fost arestaţi azi, pentru 29 de zile, de Judecătoria Şimleu Silvaniei, pentru falsificare de monede sau alte valori, după ce un bărbat din judeţ i-a reclamat la Poliţie, spunând că au cumpărat de la el un cal cu bancnote false.

Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că poliţiştii au început cercetările după ce un cetăţean din Sălaj i-a reclamat pe cei patru tineri că i-au plătit cu bancnote false un cal, într-un târg de animale.

În urma anchetai s-a stabilit că tinerii au înşelat, prin aceeaşi metodă, şi alte persoane din judeţele învecinate.

Cei patru tineri au început să falsifice şi să pună în circulaţie bancnote de 50 de euro la sfârşitul lunii februarie, falsificarea făcându-se în locuinţa unuia dintre ei, cu un scanner.

Ne puteți urmări și pe Google News

3.200 de euro falşi

Tinerii au falsificat în total suma de 3.200 de euro.

Cei patru au pus în circulaţie bancnotele contrafăcute în târgurile de animale din judeţul Sălaj şi din judeţele învecinate, prin cumpărarea şi vânzarea unor animale, împărţind câştigurile realizate.

La percheziţiile făcute la domiciliile celor patru tineri au mai fost găsite şi ridicate 50 de bancnote contrafăcute, de 50 euro, un scanner multifuncţional şi hârtie specială pentru falsificarea bancnotelor.