Evenimentul Zilei > Social > Bani de la stat pentru sute de elevi! Cine va beneficia de aceste sume
Bani de la stat pentru sute de elevi! Cine va beneficia de aceste sume

Bani de la stat pentru sute de elevi! Cine va beneficia de aceste sume

Ministerul Educației anunță că peste 1,200 de elevi care au încheiat cu media generală 10 examenele naţionale vor primi stimulente financiare.q

Peste 1.200 de elevi care au încheiat cu media generală 10 examenele naţionale (evaluarea naţională şi bacalaureat) din sesiunea iunie-iulie vor primi stimulente financiare, informează joi Ministerul Educaţiei şi Cercetării într-un comunicat remis presei.

CITEȘTE ȘI Prohibiția a luat sfârșit! De la 1 septembrie se redeschid teatrele și cinematografele

CITEȘTE ȘI Avertisment grav! Situație bizară în România. Nici măcar medicii nu înțeleg ce se petrece

Executivul a aprobat joi Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale.

Potrivit hotărârii adoptate în şedinţa de guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la evaluarea naţională este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanţa de a finaliza examenul cu „10 pe linie”.

CITEȘTE ȘI Oprișan, pregătit de un gest disperat. „Mă voi lega cu lanțuri de clădirea Guvernului“

CITEȘTE ȘI Interesele strategice ale României, lăsate în paragină. Popescu: „Am ajuns să importăm…”

Astfel, 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse.

Potrivit MEC, dintre cei 315 candidaţi cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat, opt au susţinut testul de maturitate în sistem german.

Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării.

CITEȘTE ȘI NATO îi cere lui Putin să nu se amestece în Belarus

„Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România – principiul calităţii. Acesta se subsumează viziunii şi strategiei din proiectul ”România Educată”, afirmă MEC.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: