Echipe ale poliţiei Tulcea, formate din lucrători de la ordine publică şi investigaţii criminale, au scotocit orașu, ieri, până la miezul nopții, pentru a găsi o bandă de infractori minori. Potrivit tulceanoastra.ro, suspecții, cu vârste între 14 şi 15 ani, provin din familii dezorganizate, ai căror părinţi sunt în evidenţă poliţiei şi a penitenciarelor cu diverse fapte, de la furturi şi spargeri până tâlhărie şi ultraj.

 

Minorii erau în vizorul poliţiştilor de mai multe luni, aceştia având la activ cel puțin 20 de spargeri şi 10 tâlharii. Erau specializaţi în furturile din magazine, dar şi în furturile din locuinţe prin escaladarea ferestrelor lăsate deschise sau semideschise. În ceea ce priveşte tâlhăriile, acţionau preponderent seară sau noaptea şi îşi alegeau victimele din rândul persoanelor aflate în stare de ebrietate. Îşi loveau victimele cu pumnii sau cu obiecte dure, după care îi deposedau de bunuri şi bani.

 

La această oră se vorbeşte despre un prejudiciu de peste 10.000 de euro însă anchetatorii dau de înțeles că pagubele sunt mult mai mari. Cei patru minori  fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore. Ei au fost deferiți, astăzi, magistraților Judecătorie Tulcea, care au decis arestarea preventivă pe 30 de zile. Ancheta nu s-a terminat, dosarul va fi extins, existând și alte reclamații din partea locuitorilor din Tulcea. (foto tulceanoastra.ro)