Evenimentul Zilei > Actualitate > Băncile greceşti, în pericol?
Băncile greceşti, în pericol?

Băncile greceşti, în pericol?

Cele patru mari bănci greceşti, prezente şi în România, National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank, ar putea rămâne curând fără garanţii în vederea accesării de finanţare de la Banca Centrală Europeană.

Asta se va întâmpla dacă Atena nu ajunge la un acord cu creditorii internaţionali privind reformele, a afirmat Christian Noyer, guvernatorul Băncii Franţei, într-un interviu acordat luni publicaţiei Le Figaro, transmite Reuters, preluat de Agerpres

''La un anumit moment, băncile elene nu vor mai reuşi probabil să ofere suficiente garanţii pentru a avea acces la refinanţare, chiar şi pentru lichidităţi în caz de urgenţă. Prin urmare, este esenţial ca Grecia să rezolve rapid actuala situaţie pentru a restabili încrederea'', a avertizat oficialul francez. 

Noyer a adăugat că o eventuală ieşire a Greciei din zona euro ar fi 'o traumă pentru zona euro', iar impactul economic va fi resimţit pe tot cuprinsul globului. 

Cele patru mari bănci greceşti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.