Evenimentul Zilei > Horoscop > Balul cu costume și măști de la Palatul Regal. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Balul cu costume și măști de la Palatul Regal. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Balul cu costume și măști de la Palatul Regal. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

În weekend ai un eveniment de care depinde cum îţi vei petrece vacanţa de iarnă, cu cine vei petrece zilele libere. Bazează-te pe instinct, fii calm, zâmbitor şi competent şi poţi câştiga!

La noi a rămas scrificarea porcului de orice culoare, religie sau orientare sexuală ar fi! Creştinismul nu a reuşit să acopere decât cu pojghiţa denumirii acestă sărbătoare veche „păgână”, adică ţărănească.

Sunt nenumărate şi ciudate rău obiceiurile de Ignat! Interdicţiile sunt năpraznice. Pentru orice greşeală – moartea! Este ca şi cum ai trece pe roşu şi dacă te prind, îţi taie capul! La început probabil că aşa era. Apoi a fost un simulacru, că altfel se făcea pustiu prin sate. Noroc că obiceiurile s-au pierdut în mare parte, le-au uitat ţăranii, că prea erau afară din cale!

Au mai rămas doar interdicţiile: „să nu munceşti, să nu speli, să nu coşi, să nu găteşti”! Astea le-au plăcut la ţărani!

Dragii mei, trăim vremuri grele, trăim timpuri periculoase ale distopiei sanitare. Se pare că măsurile luate sunt mai periculoase decât virusurile. Din ce în ce mai multe informații se adună, o să aflăm adevărul, până la urmă. O să aflăm, nimic ascuns nu rămâne pentru vecie, scrie în Scripturi.

Sunt foarte preocupat și, în astfel de situații, mă refugiez în amintiri, într-un trecut idealizat de trecerea anilor. O amintire nu-mi dă pace, nu pot să o localizez în timp!

Copil fiind, cred că prin anii 1958-1959, dar eram înalt și dezvoltat, păream un adolescent, nu un puști de zece ani. A fost o Serbare a Pomului de Iarnă, cum se spunea pe atunci, cu costume și măști care a avut loc în Palatul Regal din București. Adică în Palatul Republicii, cum se spunea pe atunci. Sala Palatului nu era construită, cred, ceea ce restrânge căutarea la perioada înainte de 1959.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: